Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universiteto Verslo mokyklos studentams iš Ukrainos – „Moody‘s Lithuania“ parama

Vilniaus universiteto Verslo mokyklos strateginis partneris „Moody‘s Lithuania“ devyniems čia studijuojantiems ukrainiečiams skirs virš 40 000 Eur dydžio paramą – tai numatyta šiandien pasirašytoje paramos sutartyje. Finansinė pagalba užtikrins galimybę dėl karo su finansiniais sunkumais susiduriantiems studentams iš Ukrainos toliau tęsti studijas, rašoma pranešime spaudai.
 „Moody‘s Lithuania“ parama
„Moody‘s Lithuania“ parama / VU nuotr.

14 125 Eur iš skiriamos paramos bus panaudota 2022 m. pavasario semestro studijų mokesčiui sumokėti. Bendrovė taip pat įsipareigojo studentams pusę metų mokėti 502 Eur dydžio mėnesinę stipendiją pragyvenimo išlaidoms padengti – tam iš viso skirta 27 108 Eur.

„Sakoma, kad bendruomenės sutelktumas ir vertybės geriausiai išbandomos užklupus sunkumams. Negalėjome likti nuošalyje, todėl kreipėmės į savo verslo partnerius, ieškodami pagalbos studentams. Į mūsų prašymą buvo atsiliepta greitai ir su didžiuliu noru prisidėti, todėl drąsiai sakau, kad mūsų bendruomenė šį vertybinį egzaminą išlaikė puikiai. Dar svarbiau, kad studentai pamatė tikros, o ne deklaruojamos partnerystės ir verslo socialinės atsakomybės pavyzdį, kuriuo sekti jie ir patys bus labiau linkę“, – sakė VU Verslo mokyklos direktorė dr. Birutė Miškinienė.

VU nuotr./ „Moody‘s Lithuania“ parama
VU nuotr./ „Moody‘s Lithuania“ parama

Aštuoni paramą gausiantys ukrainiečiai yra bakalauro studijų Tarptautinio verslo programos studentai, vienas – Tarptautinės projektų vadybos magistrantūros studijų studentas. Prasidėjus karui visi jie susidūrė su nenumatytais finansiniais sunkumais, kurių nepatyrė anksčiau. Ukrainoje likusiems jų artimiesiems su studijomis ir pragyvenimu užsienyje susijusios išlaidos tapo sunkiai įveikiama našta – daugelis jų prarado galimybę dirbti ir užsidirbti, buvo sunaikintas jų turtas, teko papildomai rūpintis kitais šeimos nariais.

„Moody’s didžiuojasi galėdamas drauge su Vilniaus universitetu padėti studentams iš Ukrainos tęsti studijas ir ugdyti savo profesinius gebėjimus. Tai atspindi mūsų organizacijos įsipareigojimą – savo veikla prisidėti prie žmonių gerovės kūrimo ir naujų sprendimų paieškos. Tikime, kad ši parama suteiks galimybę studentams iš Ukrainos ir Lietuvos bendradarbiauti, dalintis naujomis idėjomis, mokytis vieniems iš kitų ir taip kurti įtraukes ir tvarias ateities ekonomikas bei bendruomenes“, – pasirašydamas paramos sutartį teigė „Moody's Lithuania“ vadovas Mariano Andrade Gonzalez.

Dėkodami už suteiktą paramą studentai iš Ukrainos pabrėžė, kad ji svarbi ne tik finansiškai, bet ir psichologiškai – tokiu sudėtingu metu kaip niekada svarbu žinoti, kad yra tave palaikančių žmonių, o išsisprendę finansiniai sunkumai leidžia atgauti bent šiek tiek ramybės, stabilumo ir saugumo jausmo. Be to, tai labai stipri paskata susikoncentruoti į studijas – taip atsidėkoti už suteiktą paramą, o gautomis žiniomis vėliau prisidėti prie Ukrainos atgaivinimo ir pagalbos kitiems.

Finansinė parama studentams iš Ukrainos – ne vienintelė VU Verslo mokyklos pagalbos iniciatyva. Čia taip pat dirba iš Ukrainos atvykusi tyrėja, prie kurios atvykimo, įsitvirtinimo ir profesinės veiklos tęstinumo Lietuvoje prisidėjo Mariaus Jakulio fondas. Finansine parama prie Ukrainos studentų prisideda ir kiti VU Verslo mokyklos bendruomenės nariai, pavyzdžiui, įmonės „CargoGO“ savininkai VU Verslo mokyklos alumnai Donatas ir Jūratė Butinavičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius