Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius mokyklų stadionus rekonstruos už verslo lėšas – vienam reikės 800 tūkst. eurų

Vilniaus miesto savivaldybė, neturėdama lėšų pati rekonstruoti sostinės mokyklų aikštynus, ketina tai daryti pritraukdama privačius investuotojus. Vieną pavyzdį Vilnius jau turi – V.Sirokomlės mokyklos stadioną taip pat atnaujino privati bendrovė. Dabar galvojama šį modelį pritaikyti penkių mokyklų aikštynams, nors reikalavimai būsimiesiems investuotojams nemaži: vien investicija į kiekvieną stadioną turės siekti 800 tūkst. eurų (per 2,7 mln. Lt).
Vilniaus mokyklų sporto aikštynai.
Vilniaus mokyklos naujais sporto aikštynais pasigirti nelabai gali. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jeigu Vilniaus politikai sprendimui pritars, miestas galės išnuomoti sporto aikštynus prie švietimo įstaigų privatiems investuotojams. Pastarųjų įsipareigojimas: investuoti ne mažiau nei 800 tūkst. eurų (per 2,7 mln. Lt) į vieną aikštyną, o atnaujinimas turėtų būti atliktas per 24 mėnesius nuo nuomos sutarties įsigaliojimo dienos.

Aikštynas būtų išnuomojamas 20 metų, bet mokykla juo ir toliau naudotųsi pamokų metu ir po jų, jeigu toks poreikis būtų. Taip pat atnaujinus aikštyną, įrengus treniruoklius, čia turės būtų sudaromos sąlygos sportuoti ir vietos gyventojams.

Pagal dabar svarstomą projektą mokyklos savo sutvarkytais aikštynais galės nemokamai naudotis kiekvieną mokslo metų dieną iki 48 val. per savaitę pagal iš anksto suderintą ir kasmet atnaujinamą grafiką. Vietos bendruomenės naudotis galėtų ne pamokų metu. Taip pat investuotojams reikės mokėti nuomos mokestį –  ne mažiau kaip 30 eurų už vieną sporto aikštyną (be PVM) per mėnesį.

Šiuo metu svarstoma tokiu būdu atnaujinti penkis Vilniaus sporto aikštynus: Pilaitės ir Žirmūnų gimnazijų, Lazdynų ir „Žaros“ vidurinių mokyklų bei „Ryto“ progimnazijos.

V.Sirokomlės vidurinės mokyklos stadionas privačiomis lėšomis atnaujintas dar 2012 metų rudenį.

Kada bus skelbiami konkursai rekonstruoti šių penkių mokyklų aikštynus, nėra žinoma. Kol kas pasiūlymas tėra pirminis, jis dar bus svarstomas ir analizuojamas, galbūt kažkas jame keisis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius