Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitas Vasiliauskas: nebus atskleista informacija apie sutikimo nedavusius Seimo narius, ministrus

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigia, kad Seimui net ir labai norint nepavyks išsireikalauti informacijos apie banke „Snoras“ turėjusius ir galimai indėlius prieš banko nacionalizaciją atsiėmusius Seimo narius, ministrus, Lietuvos banko darbuotojus ir kitus asmenis, kurie asmeniškai nepasirašė sutikimo, kad jų duomenys būtų viešinami.
„Snoras“ logotipas
„Snoras“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu asmenys sutinka, tai yra Seimo nariai sutinka, kad jų informacija būtų paviešinta, tai nematau tame problemos. Galime kalbėti tik apie Seimo narius. Modelis yra toks, kad informacija viešinama, jeigu tas asmuo, kuris, pavyzdžiui, turi sąskaitą, sutinka, kad ta informacija būtų paviešinta, ji gali būti paviešinta. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad jo sutikimas reiškia, kad gali būti paviešinta ir jo giminaičių, žmonos, vyro, vaikų, šuns duomenys. Tikrai ne“, – antradienį Seime aiškino V. Vasiliauskas.

Todėl, pasak jo, Seimui neverta priiminėti rezoliucijų ir nutarimų dėl prašymo pateikti informaciją, ar indėlius iš banko nuo šių metų vasario atsiėmė kas nors iš Seimo ar Vyriausybės narių, jų šeimos narių, Lietuvos banko darbuotojų ar jų šeimos narių, taip pat šių institucijų politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų ar jų šeimos narių.

Tam, kad informacija būtų suteikta, užtenka parlamentaro Žilvino Šilgalio surinktų parlamentarų parašų po sutikimu viešinti informaciją apie jų sąskaitas „Snore“.

Žilvino Šilgalio teigimu naujienų agentūrai BNS, dar antradienį Lietuvos bankui bus išsiųstas 135 parlamentarų ir 10 ministrų sutikimas pateikti minėtą informaciją.

Tačiau apie tokio sutikimo nepasirašiusius Seimo narius ir ministrus bei Lietuvos banko darbuotojus informacija nebus teikiama. Todėl nebus viešinama, ar indėlių iš „Snoro“ atsiimti nesuskubo konservatorė Rūta Rutkelytė, socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė, „darbietis“ Vytautas Gapšys, Liberalų ir centro sąjūdžio frakcijos narys Valdemaras Valkiūnas, Seimo narių mišriai grupei priklausantis Konstantas Ramelis.

Taip pat visuomenė nesužinos, ar reikalų „Snore“ turėjo ministrai Arūnas Gelūnas, Arvydas Sekmokas, Rimantas Žylius, Remigijus Šimašius.

Nors raštą pasirašiusieji sutiko atskleisti informaciją ir apie savo šeimos narius, tokia informacija nebus suteikta, sako V.Vasiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius