-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio banko vyriausiojo ekonomisto pareigos atiteko Jeilio universiteto profesorei

Naująja Pasaulio banko vyriausiąja ekonomiste tapo Jeilio universiteto ekonomikos profesorė Pinelopi Koujianou Goldberg, kurios tyrimuose ypatingas dėmesys skiriamas besivystančioms šalims. P.Goldberg „savo veiklą pašventė daugelio sudėtingiausių problemų, kurios yra susijusios su besivystančiomis šalimis, nagrinėjimui, ir ji padės atsakyti į svarbiausius ir sunkiausius mūsų laikų klausimus“, pareiškė Pasaulio banko vadovas Jim Yong Kimas.
Pasaulio bankas
Pasaulio bankas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pasaulio bankas

Šie klausimai, „be kita ko, susiję su tuo, kaip besivystančioms šalims padėti pasirengti ateities ekonomikai ir kaip šiame pasaulyje užtikrinti vienodas galimybes“.

Savo tyrimuose P.Goldberg, be kita ko, domisi poveikiu, kurį prekyba daro nelygybei ir našumui, pelnui ir inovacijoms, taip pat intelektinės nuosavybės teisių laikymosi užtikrinimui.

55 metų amžiaus P.Goldberg turi dvigubą pilietybę – Graikijos ir Jungtinių Valstijų. Ji studijavo Graikijoje ir Vokietijoje, bet mokslo laipsnį įgijo Stanfordo universitete. Prieš užimdama pareigas Jeilio universitete, ji dėstė Prinstono ir Kolumbijos universitetų ekonomikos fakultetuose. Be to, ji buvo pirmoji moteris, užėmusi įtakingo leidinio „American Economic Review“, kuriame skelbiami pažangiausi ekonomikos srities tyrimai, vyriausiojo redaktoriaus postą.

Viename iš neseniai paskelbtų straipsnių P.Goldberg rašė, jog, atsižvelgiant į protekcionizmo apraiškas, kurių vis daugėja, „prekybos liberalizavimo pranašumų nebegalima laikyti savaime suprantamais“.

P.Goldberg pirmtakas Paulas Romeris Pasaulio banko vyriausiojo ekonomisto postą, kuriame neišdirbo nė metų, paliko dėl nesutarimų su kolegomis. Jis griežtai kritikavo Pasaulio banko tyrimų kokybę ir stilistiką. Britų verslo dienraštis „The Financial Times“ rašo, kad vienas karščiausių ginčų kilo dėl pernelyg dažnai, P.Romerio nuomone, vartojamo jungtuko „ir“ (angl. „and“).

Manoma, kad penkerių metų patirtis, kurią P.Goldberg įgijo dirbdama „American Economic Review“, Pasaulio banke jai bus itin naudinga: svarstant mokslinius straipsnius prieš jų paskelbimą, redaktorius turi elgtis ir labai taktiškai, ir griežtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius