-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Vonios galvos skausmas: kokį praustuvą verta rinktis?

Pastatomas, pakabinamas prie sienos ar įleidžiamas į stalviršį vonios praustuvas? 15min „Būsto ABC“ paklausė ekspertų, kokių patarimų jie turėtų praustuvą voniai besirenkantiems naujakuriams.
Vonios kambario interjeras
Vonios kambario interjeras / Vida Press nuotr.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Lineta Maslinskaitė, namų apdailos centre „Unideco“ įsikūrusio salono „Muresta deco“ direktorė, tikina, kad jei vonios kambarys dar neįrengtas, neįrengta vandens nuotekų vieta, galimi įvairūs sprendimai. Pavyzdžiui, praustuvas gali būti ir pastatomas, ir pakabinamas prie sienos bei įleidžiamas į stalviršį.

Jos nuomone, praktiškiausias yra pakabinamas praustuvas, jį paprasta valyti, prižiūrėti.

„Į stalviršį iš viršaus ar apačios įmontuojamus praustuvus dažniausiai renkasi klasikinį stilių mėgstantys klientai. Renkantis į stalviršį įmontuojamą ar pastatomą praustuvą-dubenėlį keliami didesni reikalavimai stalviršiui – jis būtinai turi būti atsparus drėgmei“, – atkreipė dėmesį jį.

Anot L.Maslinskaitės, šiuo metu gana daug žmonių renkasi pastatomus praustuvus-dubenėlius, tokią populiarumo tendenciją parodė ir pernai Frankfurte vykusi paroda ISH. Šie praustuvai gali būti įvairių formų, bet klientų mėgstamiausi – apvalių linijų.

„Įprastai, jei vonios kambarys yra dar pirminėje įrengimo stadijoje, maišytuvą prie šio praustuvo rekomenduojama montuoti iš sienos, o jei praustuvas įrengiamas vėliau – prie dubenėlio statomas aukštas maišytuvas, montuojamas į stalviršį“, – kalbėjo ji.

L.Maslinskaitė pastebi, kad ieškantys praktiškesnių sprendimų, dažniausiai renkasi didesnį praustuvo dubenį. Tokiu atveju jame galima ir greitai išskalbti vieną kitą rūbą, ir nuprausti augintinį, ypač, jei namuose nėra vonios, o tik dušo kabina.

„Jei sprendimo ieško šeima, neretai pasirenkami du pastatomi praustuvai-dubenukai arba vienas didelis praustuvas su dviem dubenimis – taip du šeimos nariai praustuvais gali naudotis vienu metu“, – sakė ji.

Tiesa, anot L.Maslinskaitės, įmantrios formos ir modernūs sprendimai ne visada yra itin praktiški – dažniau jie atlieka estetinę funkciją.

„Todėl pastebime, kad juos dažniausiai renkasi klientai, turintys atskiras patalpas skalbyklai, kas leidžia vonios kambaryje skirti daugiau dėmesio dizainui, mažiau – praustuvo praktiškumui“, – aiškino ji.

Tuo tarpu Vitalijus Dervinis, salono „Jaukurai“ mažmeninės prekybos vadovas, pastebi, kad dažniausi ir populiariausi praustuvai – keraminiai. Tačiau gali būti pagaminti ir iš kitų medžiagų, kaip akmens masė, stiklas, natūralus akmuo, plastikas, medis, plienas, varis, kompozitinės medžiagos.

„Platus ir praustuvų formų pasirinkimas – yra ovalių, apvalių, stačiakampių, kvadratinių arba išskirtinių formų, kaip, pavyzdžiui, žvaigždės, elipsės formos. Taigi, tiek montavimo būdų, tiek medžiagų, tiek stilių įvairovė yra labai didelė. Kalbant apie praktiškumą, mūsų salone populiariausi vientisi praustuvai, kuriuos visuomet lengva valyti“, – tikino jis.

V.Dervinis pataria montuojant bet kokį praustuvą atkreipti dėmesį į aukštį nuo grindų iki krašto.

„Pagal standartus praustuvų montavimo aukštis turi būti 85 cm arba 90 cm. Jeigu sumontuosite praustuvą aukščiau, tuomet prausiantis vanduo gali tekėti per alkūnes; o jeigu žemiau – tuomet būsite susilenkę ir tai gali sukelti nugaros skausmus. Žinoma, svarbu atsižvelgti ir į būstą įsirengiančių žmonių ūgį“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius