-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komercinių patalpų nuoma: vien stogo virš galvos nebeužtenka

Norint išnuomoti prekybinį plotą dabar neužtenka nuomininkui pasiūlyti plikas sienas ir reguliariai pasiimti pinigus. Daugėjant nuomojamo prekybinio ploto, klientai renkasi ne tik palankią prekybai vietą, bet ir žiūri kokią pridėtinę vertę suteikia nuomotojas.
Vilniaus panorama
Vilniaus panorama / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Toji pridėtinė verti gali būti labai įvairi – nuo dalinio ar netgi visiško patalpų įrengimo iki konsultacijų pradedant verslą.

„Dar prieš keletą metų nuomotojai per daug nesuko galvos dėl klientų. Turiu patalpas ir laukiu – vis tiek kas nors paims anksčiau ar vėliau. Pagrindinis nuomotojo darbas būdavo stebėti, kad būtų laiku mokami pinigai už nuomą. O visa kita – paties nuomininko rūpestis“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja Tomas Marčiukaitis, daugiau kaip dešimtmetį dirbantis NT srityje.

Dabar, pasak jo, stiprėjanti konkurencija daro savo. Lietuvos didmiesčiuose, ypač Kaune, dygsta daug naujų biurų pastatų, kartu su jais atsiranda ir daugiau prekybinio ploto. Be to, mažėjant gyventojų, prekybininkai gerai pagalvoja prieš atidarydami naują prekybos vietą. Nemažai jų jau išmoko daug pamokų ne kartą bankrutuodami, tad dabar naują verslą pradeda atsargiau ir atidžiai ieško kuo geresnių nuomos sąlygų.

„Vieni savininkai patalpas maksimaliai pritaiko tam tikrai veiklai, tarkim, restoranui. Nuomininkui belieka tik interjerą pabaigti įsirengti sudėliojant paskutinius akcentus pagal savo skonį. Kiti sutinka iš pradžių neimti pinigų, kol verslas įsivažiuos. Dar kiti siūlo įvairią pagalbą tvarkant dokumentus ir netgi konsultuoja verslo įsteigimo klausimais, jei įsikurti nori naujokai“, – teigė pašnekovas.

Prekybos miestelis „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta sako, kad dabar daugelis nuomininkų skiria didelį dėmesį kokybei dėl to, kad ir pirkėjai, klientai nori kokybiško produkto, o kartu ir komfortiškos aplinkos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Plenta
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Plenta

Kitas dalykas, kurį pabrėžė pašnekovas – nuomotojo lankstumas ir sugebėjimas atsižvelgti į nuomininko specifiką.

„Kartu su nuomininku ieškome geriausios vietos jo verslui. Iš savo patirties žinome, kur kokioms veikloms geriausiai sekasi, patariame, kaip pritraukti žmonių srautą pas save. “, – apie darbą su nuomininkais pasakojo J.Plenta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius