-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepritarė kaimynės kondicionieriaus įrengimui: ar jis legalus?

Plieskiant tropiniam karščiui – oro kondicionierius tikras gelbėtojas. Tačiau kad įsirengtum jį bute, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Štai skaitytoja Ramutė, pati įsirengusi kondicionierių, nepritarė tokiam kaimynės norui ir klausia, ar tokiu atveju pastarosios kondicionierius yra legalus.
Oro kondicionierius
Oro kondicionierius / 123RF.com nuotr.

Nerandate sau rūpimo atsakymo apie būstą interneto platybėse? Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt.

Į 15min kreipėsi skaitytoja Ramutė. Ji pasakoja gyvenanti vienbutyje, turinčiame unikalų numerį ir vieną adresą. Tačiau pastatas padalintas keturiems asmenims, kurie turi savo notariškai padalytas dalis.

„Du butai pirmame aukšte ir du butai antrame aukšte. Gyventoja, gyvenanti antrame aukšte, kaip ir aš, įsirengė kondicionierių ant stogo, tačiau aš nepasirašiau leidimo – pasirašė tik du pirmo aukšto butai“, – sako kaimynės kondicionieriaus įrengimui nepritarusi Ramutė. Tad, jai kilo klausimas, ar toks kondicionierius įrengtas legaliai.

Reikia bendraturčių sutikimo

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė paaiškino, kad vienbučiams ir dvibučiams gyvenamiesiems namams taikomos nuostatos šiek tiek skiriasi. Apie juos jau rašė 15min.

„Jei vieno buto ar dviejų butų gyvenamasis pastatas nėra kultūros paveldo statinys, tai paprastojo remonto darbais kondicionieriaus išorinio bloko montavimui ant pastato fasado ar stogo rengti projekto ir gauti statybą leidžiančio dokumento iš savivaldybės nereikia“, – teigė ji.

Tiesa, jei toks pastatas valdomas bendrosios dalinės nuosavybės teise, sprendimai dėl paprastojo remonto darbų priimami visų bendraturčių sutarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius