-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagaliau atėjo Šventosios eilė – pirkėjai ir statytojai atranda besikeičiantį kurortą

Palangos podukra dažnai vadinama Šventoji pagaliau sulaukė ir nekilnojamojo turto plėtotojų pripažinimo. Vien šiemet 15min skelbė apie tris naujus nekilnojamojo turto projektus. Tiesa, visi jie – krizės arba teismų aukos, taip ir nepabaigti statiniai, kuriuos prikelti žada nauji šeimininkai. Ekspertų nuomone, nauji projektai gaivina Šventąją ir vilioja aukštesnes pajamas gaunančius žmones, vertinančius ramybę.
Statybų projektai Šventojoje
Statybų projektai Šventojoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pernai rašėme, kad Šventoji – vilties miestas, kuriame jos neliko, tačiau šiemet situacija po truputį keičiasi į gerąją pusę. Atnaujintos gatvės, šaligatviai, čia galima išvysti daug žmonių su vaikais. Ne tik akivaizdžiai matosi padidėjusios investicijos ir dėmesys iš Palangos valdžios, bet ir vienas po kito skelbiami nauji nekilnojamojo turto projektai.

Atgimusi „Elija“

Šių metų vasarį nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Naujoji Elija“ paskelbė perpirkusi bankrutavusios įmonės turtą ir tęsianti daugiabučių projektą „Elija“. Nuo 2006 m. statomas, dideliais skandalais apipintas projektas po truputį baigiamas.

Tuomet teigta, kad darbai projekte prasidėjo 2016 metų spalį, o pabaigti ir atiduoti raktus naujiesiems pirkėjams bendrovė turėjo jau birželį. Nekilnojamojo turto plėtotojų investicijos į projektą turėtų siekti 10 mln. eurų.

Penkiuose 6–9 aukštų namuose turėtų būti įrengti 272, 1–3 kambarių, 22–89 kv. m ploto butai.

„Jūros panorama“ gaivins panoramą

Apie planuojamą plėtrą pranešė ir kiti plėtotojai. Vasario pabaigoje nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Re World“ paskelbė, kad greta vadinamojo Šventosios uosto tęs 2007 metais pradėtą projektą „Jūros panorama“ ir iš viso įrengs 94 butus.

Prieplaukos gatvėje, Šventosios miestelyje, planuojama įrengti pastatytus 22 namus, kurių bendras plotas siekia apie 5 tūkst. kv. metrų.

Projektas Šventojoje „Jūros panorama“
Projektas Šventojoje „Jūros panorama“

Trijų aukštų B energinės klasės daugiabučiuose suplanuota įrengti 94, 1–3 kambarių, 22–90 kv. m ploto butus. Viršutinių aukštų butuose suplanuotos mansardos, o likusiuose – balkonai ir terasos.

Projektą bendrovė planuoja plėtoti trimis etapais ir statybų pabaiga numatoma 2020 metais. Investicijos į projektą kartu su pastatų įsigijimu turėtų siekti iki 6 mln. eurų.

Sutvarkys Šventosios pradžioje esantį vaiduoklį

Dar vieną krizės auką, esančią Šventosios pradžioje, įsigijo ir ten planuoja įrengti nedidelius poilsio apartamentus bendrovė „Pajūrio vilos“.

Bendrovė birželį skelbė, kad rekonstrukcijos darbai prasidėjo 2017 metų vasarį, o pabaiga numatoma metų pabaigoje. Tiesa, intensyvios plėtros ten kol kas nematyti.

Projekte „Šventosios apartamentai“ rinkai turėtų būti pasiūlyta 115, 1–2 kambarių, 19–28 kv. m ploto poilsio butų. 3,4 tūkst. kv. m ploto pastatas bus C energinės klasės.

Bendros investicijos į projektą turėtų siekti 2,5 mln. eurų

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Šventosios apartamentai“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Šventosios apartamentai“

Šventoji – pigesnė ir ramesnė Palangos alternatyva

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Vakarų Lietuvos regiono vadovo Lino Juozaičio teigimu, tai, kad Šventoji yra kelis kartus mažesnė ir ramesnė nei Palanga, yra jos didžiausias privalumas. Be to, miestelis po truputį tvarkosi ir kratosi prastos reputacijos.

„Šventoji – gerokai mažesnis miestelis nei Palanga, bet jos reputacija atėjusi nuo senų laikų, dėl medinių namelių, taip pat ją rinkdavosi mažai uždirbantys žmonės. Daugelis vengdavo Šventosios, nes kontingentas ten būdavo nekoks. O šiandien atsirado keli brangesni projektai, ir turtingesni žmonės čia pradėjo pirkti būstus. Pravažiavus Šventąją galima pastebėti, kad statomi nauji namai, be to, ten kainos mažesnės nei Palangoje, jūra arčiau, paplūdimys platesnis, mažiau žmonių, triukšmo, namai nėra taip arti vienas kito, kaip Palangoje. Tiems, kas nori ramybės, ten smagiau“, – 15min sakė jis.

Anot L.Juozaičio, vienintelis Šventosios trūkumas, kad čia mažai pramogų, ypač ne sezono metu, todėl norintys pasilinksminti traukia į Palangą.

Paklausus, kada, jo nuomone, Šventoji pradėjo atsigauti, L.Juozaitis patikino, kad tikrai ne šiemet – susidomėjimas juntamas jau kurį laiką.

„Atsigauti Šventoji pradėjo prieš kokius 2–3 metus, jau tuomet tai pajutome. Žmonės pradėjo domėtis, nes ir nameliai susitvarkė, išėjo ramus, jaukus, gražus kurortinis miestelis. Dėl to keičiasi ir pirkėjai, atsirado daugiau tokių, kurie gali daugiau sumokėti už tą būstą, bet ir kainos ten normalios – 1–1,5 tūkst. eurų už kvadratinį metrą. Palangoje toks pat kompleksas kainuotų 2,5 tūkst. eurų už kv. metrą“, – tikino jis.

Pasak L.Juozaičio, nekilnojamojo turto plėtotojams Šventoji patraukli laisvais, neužstatytais plotais, kurių jau nebepamatysi Palangoje.

„Tiesiog Palangoje neliko vietos, kur investuotojai galėtų plėstis, kitu atveju jie turi tankinti gyvenamuosius namus, statyti vieną prie kito. Erdvės Palangoje plėstis beveik nėra, o Šventojoje – daug“, – sakė „Ober-Haus“ atstovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Statybų projektai Šventojoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Statybų projektai Šventojoje

Nauji projektai – buvusios krizės aukos

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Inreal“ analitiko Roberto Žulpos manymu, Šventojoje nieko ypatingo neįvyko, dėl ko plėtotojai į ją atkreipė dėmesį, tiesiog – atėjo miestelio laikas. Be to, jis atkreipė dėmesį į tai, kad šiemet paskelbti projektai – krizės arba teismų aukos.

„Atėjo Šventosios laikas. Palangoje nebeliko tokių projektų, kurie buvo pradėti ir nebaigti, kuriems nereikia tokių didelių investicijų, kokių reikėtų pradedant projektą nuo nulio. Tad nupirkę už gerą kainą varžytynėse tuos projektus Šventojoje paprasčiausiai atnaujina, nes tai reikalauja santykinai nedidelių investicijų, ir tas laikas ganėtinai nedidelis iki projekto pabaigimo – jų baigtumai nuo 30 iki 60 proc.“, – sakė jis.

„Inreal“ duomenimis, šiuo metu Šventojoje yra apie 280 neparduotų naujos statybos butų, o jų kainos svyruoja nuo 1,1 tūkst. iki 1,6 tūkst. eurų už kv. metrą.

„Pasiūla tikrai išaugs, nes dar ne visi korpusai projektuose iškart užbaigiami. Jeigu iki 2018 metų, kaip skelbia, plėtotojai užbaigs projektus, pasiūla turėtų padidėti“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius