Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventosios apartamentų komplekse „Elija“ atsirado gyvybės – šiemet planuojama baigti dalį projekto

2006 metais pradėjusio kilti, tačiau taip ir nebaigto Šventosios poilsio ir apartamentų komplekso „Elija“ nauji savininkai po aštuonerių metų pertraukos pagaliau planuoja pabaigti projektą. Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Naujoji Elija“, perpirkusi bankrutavusios įmonės turtą, planuoja šių metų pradžioje pabaigti įrenginėti likusius du daugiabučius, o likusius tris – dar vėliau.
Neikilnojamojo turto projektas „Elija“ Šventojoje
Neikilnojamojo turto projektas „Elija“ Šventojoje / Raimundo Celencevičiaus/15min nuotr.

Praėjusių metų birželį nekilnojamojo turto bendrovė „Naujoji Elija“ per varžytynes įsigijo penkis neįrengtus daugiabučius Palangos Mokyklos gatvėje. Projekte buvo suprojektuoti devyni namai, tačiau pirmieji plėtotojai sugebėjo pabaigti ir parduoti tik keturis. Likę buvo pastatyti, tačiau neįrengti.

Iš fasadinės pusės pastatai yra baigti, tik reikia pabaigti vidaus apdailą, – teigė A.Razgūnas.

Įmonės vadovas Artūras Razgūnas 15min teigė, kad prieš perkant likusius penkis namus buvo įvertinta jų būklė, kuri juos tenkino. Įmonė įvertino, kad perkant beveik pabaigtą projektą bus sutaupyta ir lėšų, ir laiko.

„Pirkome ne aklai, prieš tai atlikome techninį pastatų patikrinimą. Jų būklė atitiko lūkesčius ir kainą. Skirtingų pastatų baigtumas 60–80 proc., tai kodėl gi ne? Jeigu techninis stovis ir esamų pastatų būklė tinka, tai taip taupomi pinigai ir laikas. Nebūtina investuoti tiek pinigų ir gaišti laiko. Iš fasadinės pusės pastatai yra baigti, tik reikia pabaigti vidaus apdailą“, – komentavo jis.

Projektą vykdo etapais

Šiuo metu įrengiami ir birželį bus pabaigti du namai iš penkių. Kada projektas bus tęsiamas, A.Razgūno teigimu, priklausys nuo to, kaip seksis pardavimai.

„Viskas priklausys nuo pardavimų, bet labai delsti neplanuojame. Iš pradžių ėmėmės namų, kurių baigtumas yra didžiausias. Vadovavomės tokia logika, kad taip galima greičiau rinkai pasiūlytume produktą, o po to po truputį tvarkysime kitus namus“, – sakė įmonės vadovas.

Penkiuose 6–9 aukštų namuose planuojama įrengti 272 1–3 kambarių, 22–89 kv. m ploto butus. Taip pat viename iš namų bus įrengtas šeimos restoranas.

Raimundos Celencevičiaus/15min nuotr./Neikilnojamojo turto projektas „Elija“ Šventojoje
Raimundos Celencevičiaus/15min nuotr./Neikilnojamojo turto projektas „Elija“ Šventojoje

Būsimiems gyventojams bus siūlomos namo administratoriaus paslaugų paketas: nuo bendros priežiūros iki nuomininkų suradimo paslaugos.

Darbai projekte prasidėjo 2016 metų spalį, o pabaigti ir atiduoti raktus naujiesiems pirkėjams planuojama birželį. Nekilnojamojo turto plėtotojų investicijos į projektą sieks 10 mln. eurų.

Registrų centro duomenimis, didžiąją „Naujosios Elijos“ akcijų dalį valdo Estijoje registruota bendrovė „Leeward Holdings OU“, kurią valdo verslininko Peterio Gage'o Morriso, investavusio į prekybos kompleksą „Nordika“ Vilniuje, kompanija „Gage Partners“. Antras pagal dydį akcininkas – Liuksemburge registruota įmonė „DAO AM“, kurią valdo Vykintas Misiūnas, Paulius Žurauskas ir Evaldas Čepulis.

Taip pat akcininkų sąraše yra Kipre registruota įmonė „Strongwild Holdings Limited“, Tautvydas ir Alvyda Misiūnai, Marija Dubickienė, Kęstutis Lisauskas ir Andrius Pocevičius.

Įklimpo į skandalą

Daugiabučių namų kvartalas „Elija“ pradėtas statyti 2006 metais. Anksčiau skelbta, kad projekto vertė – daugiau nei 29 mln. eurų. Jį sudaro 9 gyvenamieji 6–8 aukštų pastatai, kuriuose iš viso suprojektuoti 385 apartamentai.

Statytojai tikėjo, kad būtent šis kompleksas bus vienas tų, kurie pažadins merdinčią Šventąją. 2010 metais greta turėjo būti atvertas vandens parkas.

„Ober-Haus“ nuotr./Kompleksas „Elija“ Šventojoje
„Ober-Haus“ nuotr./Kompleksas „Elija“ Šventojoje

Projektas sustojo po dvejų metų, kai uostamiesčio prokurorai dėl statybų teisėtumo kreipėsi į teismą. Tuomet teigta, kad namų statytojai pastatė per aukštus pastatus, bet 2014 metais teismai nusprendė, jog kompleksas pastatytas teisėtai.

Kompleksą stačiusios bendrovės „Baltijos pirkliai“ vadovas Vaidas Šimaitis teigė patyręs 30 mln. eurų nuostolį ir ketino pabandyti prisiteisti juos iš valstybės. Jis kaltino valdininkus, kad dėl šešerius metus trukusių teismų maratono įmonė smarkiai įsiskolino rangovams, kai kurie jų bankrutavo, o pritraukti investuotojų buvo neįmanoma.

2014 metais bendrovę „Baltijos pirkliai“ dar bandyta gelbėti, tačiau neatsiskaičius su bankais jai iškelta bankroto byla.

Skandalas kirto ir kitiems

„Elijos“ skandalas kirto ir greta 2007 metais pastatytam kompleksui „Kuršių kaimas“.

1,8 ha užimantį kompleksą „Kuršių kaimas“, išsiskiriantį savitu stiliumi ir iš tolo matomais šiaudiniais namukų stogais, pastatė ir atidarė tas pats V.Šimaitis, tačiau valstybei užkūrus nelemtą pirtį dėl neva pažeisto aukštingumo statant kompleksą „Elija“, užvirė teismai.

Kol vyko grumtynės teismuose, „Kuršių kaimas“ netruko pereiti į kreditus statyboms išdavusio banko rankas, tačiau po ilgų peripetijų jis vėl turi šeimininką. 2015 metų lapkritį „Kuršių kaimą“ perpirko verslininkas Arūnas Riepšys ir pervadino į „Pajūrio sodybą“. Prieš tai Šventojoje gyvenantis verslininkas šį kompleksą nuomojosi iš bankroto administratoriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius