-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajūrio NT veidas: sandėliukai ir gamyklos virsta naujais objektais gyventojams ir poilsiautojams

Pastaraisiais metais Lietuvos pajūris įgauna naują veidą. Radusis ne vienam projektui, pajūrio miestai greitai keičiasi. Tiesa, vieni orientuojasi į poilsiautojų poreikius, kiti į tai, kaip miestiečių neišginti į priemiesčius.
Projektas „Auksinės kopos“
Projektas „Auksinės kopos“ / „Do Architects“

Pastaruoju metu pajūryje randasi nekilnojamojo turto projektų, kur galima įsigyti būstą poilsiui. Jame, esant poreikiui, bus pasirūpinta ir vaikų užimtumu ir būsto nuoma kitiems poilsiautojams.

Apie savo sprendimą įsigyti namus gimtinės pajūryje skelbėsi ir ne vienas žinomas žmogus.

Tikrą virsmą patiria Palanga – vietos savivaldybės administracija skaičiuoja, kad per nepilnus trejus metus jau išdavė apie 1,3 tūkst. statybos leidimų. NT projektų gausa lemia, kad šis Lietuvos kurortas „slenka“ į viršų ir iki 2030 m. turėtų kone visiškai susilieti su kitu tarp poilsiautojų populiariu atostogų tašku.

Netrūksta ir netradicinių projektų – neseniai pranešta, kad Lietuvos pajūryje iškils kompleksas, siūlantis už tą pačią kainą ilsėtis 25 metus.

Net ir Neringoje, kur visi darbai yra griežtai reglamentuojami, šiandien vyksta įvairios rekonstrukcijos, pasiūlysiančios poilsiautojams dar daugiau galimybių.

Nesnaudžia ir Klaipėda – uostamiestis pirmiausia orientuojasi į savo simbolių atstatymą, tačiau čia netrūks ir modernų miesto veidą formuojančių NT projektų.

15min pasidomėjo, kaip keičiasi pajūrio nekilnojamojo turto veidas ir kokią įtaką daro Lietuvos kurortams.

Neringa: buvę sandėliai ir gamybiniai objektai virsta kurortinės architektūros statiniais

Neringoje statybos reglamentuojamos itin griežtai, siekiant išsaugoti išskirtinę visuotinę Kuršių nerijos vertę. Tad šiame kurorte pastaruosius kelerius metus vykdomi nekilnojamojo turto projektai dažniausiai yra esamų pastatų rekonstrukcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius