-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min tyrimo Statybos inspekcija tikrins V.Tomaševskio šeimos sodybą Vilniaus rajone

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pranešė pradėsianti neplaninį patikrinimą 15min paskelbus tyrimą apie vienos iš valdančiųjų koalicijos partijos lyderio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio šeimos galimai nelegaliai pastatytą namą ant ežero kranto Vilniaus rajone.  
Valdemaro Tomaševskio sodyba
Valdemaro Tomaševskio sodyba / 15min nuotr.

Inspekcijos atstovė spaudai Ieva Liutkutė 15min teigė, kad anksčiau skundų dėl minėtų statybų Inspekcijoje nebuvo gauta. Tačiau reaguojant į 15min tyrimą, Rytų Lietuvos statybos valstybinės priežiūros departamentui pavesta iki sausio 6 d. atlikti neplaninį patikrinimą.

„Jei pasitvirtintų informacija dėl galimai savavališkos statybos, Inspekcija surašys savavališkos statybos aktą, statytojas bus įpareigotas organizuoti savavališkos statybos padarinių šalinimą, jam taip pat bus taikoma administracinė atsakomybė“, – 15min informavo ji.

15min pirmadienį paskelbė tyrimą, kuriame rašoma, kad europarlamentaras ant jo motinai priklausančios žemės pasistatė sodybą. Tačiau dokumentų įrodančių jo legalumą nėra nei Vilniaus rajono savivaldybėje, nei Statybų inspekcijoje, nei Registrų centre.

PLAČIAU SKAITYKITE: V.Tomaševskis poilsiauja paežerės sodyboje, kuri iškilo be jokių leidimų

Tiesa, pastatams iki 80 kv. m ploto galioja supaprastinta leidimų išdavimo tvarka, tačiau bet kokiu atveju reikia Kaimo plėtros žemėtvarkos ūkininko sodybos parengimo projekto.

„Žinot, aš iš motinos nereikalauju, kad ji parodytų dokumentus – namas legaliai ar nelegaliai pastatytas. Žinokit, ten toks sunkus privažiavimas, dokumentus irgi sunku tvarkyti. Taip išeina, kad prie savo sodybos visai negalim normaliai privažiuoti“, – 15min sakė V.Tomaševskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis

Registrų centro duomenimis, V.Tomaševskio motinai Jadvigai Tomaševskai 2012 metų kovą čia buvo atkurtos nuosavybės teisės į 5,2 hektaro ploto žemės ūkio paskirties sklypą Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje, Kalniškių kaime.

J.Tomaševskai taip pat priklauso greta esantis 1,7 hektaro ploto miškų ūkio paskirties sklypas, kurį ji įsigijo 2018 metų vasarį.

Beje, nuo sodybos matyti kitame krante iškilę aviacijos verslo magnato Gedimino Žiemelio teritorijos statiniai ir rūmai. Apie tai rašė 15min.

Po 15min tyrimo VTSPI atliko reidą Melkio kaime ir nustatė itin šiurkščius statybos pažeidimus G.Žiemelio valdose. Skelbta, kad verslininkas turėjo sumokėti maždaug 9 tūkst. eurų galinčią siekti baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius