Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia jūros esanti sanatorija iš valstybės nupirkta už 1,1 mln. eurų

Turto bankas už daugiau nei 1,1 mln. eurų pardavė buvusios „Luizės“ sanatorijos pastatų kompleksą Giruliuose, Klaipėdoje. Tačiau kas įsigijo į Kultūros vertybių sąrašą įtrauktus pastatus ir 4,5 ha žemės sklypą šalia jūros, neatskleidžiama.
Luizės sanatorijos pastatų kompleksas
Luizės sanatorijos pastatų kompleksas / evarzytynes.lt nuotr.

„Ne vienerius metus nykęs istorinę ir architektūrinę vertę turintis kompleksas atrado šeimininkus. Neretai kultūros vertybės statusas atgraso verslininkus, nes tai susiję su įsipareigojimais išsaugoti paveldą ir iš to kylančiomis problemomis“, – sakė Turto banko generalinis direktorius Vaidotas Aleksius.

Sanatorijos pastatų kompleksą Giruliuose, vos 300 metrų nuo jūros kranto, Turto bankas pardavinėjo dar nuo 2009-ųjų.

Kompleksą sudaro istorinio stiliaus bruožų turintis sanatorijos pastatas ir du ūkiniai pastatai, taip pat dirbtuvės, garažas, buvęs mokyklos pastatas, kiemo statiniai ir visuomeninės paskirties žemės sklypas.

Į Kultūros vertybių registrą įrašytas vaikų sanatorijos kompleksas buvo pastatytas 1911 metais ir pavadintas Prūsijos karalienės vardu. Po Antrojo pasaulinio karo iki 2000-jų čia veikė tuberkulioze sergančių vaikų sanatorija „Smiltė“.

Lėšas, gautas už „Luizės“ pastatų kompleksą Giruliuose, numatoma panaudoti respublikinės Klaipėdos ligoninės plėtrai.

15min anksčiau skelbė, kad „Luizės“ sanatorijos pardavimui trukdė ir tai, kad pagal Klaipėdos miesto bendrąjį planą, teritorijoje galima statyti tik mokslo, kultūros, sporto ar sveikatos paskirties pastatus. Turto bankas bandė rengti jos detalųjį planą, kuris būtų leidęs intensyvesnį sklypo užstatymą, tačiau tam nepritarė Klaipėdos valdžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius