Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų inspekcija ištyrė kavinės virsmą butais Juodkrantėje: statybos deklaracija pačios inspekcijos išduota neteisėtai

Žaliajame kelyje 3, Neringoje, pardavinėjami butai, nors šioje vietoje turėtų būti rekonstruota kavinė. Po 15min publikacijos šiuo atveju susidomėjusi Statybų inspekcija baigė tyrimą. Jos verdiktas – pačios inspekcijos darbuotojo išduota deklaracija apie statybos užbaigimą/paskirties pakeitimą patvirtinta neteisėtai. Statybos inspekcija kreipsis į teismą su ieškiniu dėl šio dokumento galiojimo panaikinimo.
Parduodami „butai“ Juodkrantėje
Parduodami „butai“ Juodkrantėje / 15 min skaitytojos Viktorijos nuotr.

Šią informaciją 15min patvirtino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė.

Pasak jos, buvo atliktas registruoto neypatingosios kategorijos pastato – maitinimo paskirties pastato su poilsio patalpomis šių metų liepos 13 d. išduotos deklaracijos apie statybos užbaigimą / paskirties pakeitimą teisėtumo patikrinimas.

Inspekcijos specialistų verdiktas – deklaracija apie statybos užbaigimą patvirtinta neteisėtai.

Pasak R.Kėkštienės, Statybos inspekcija kreipsis į teismą su ieškiniu dėl šio dokumento galiojimo panaikinimo.

Perklausta, kas išdavė deklaraciją, ji patvirtino, kad tai padarė Statybos inspekcijos darbuotojas.

„Dėl deklaraciją tvirtinusio darbuotojo veiksmų pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas“, – komentavo ji.

Kiek anksčiau Klaipėdos apygardos prokuratūra taip pat pranešė pradėjusi tyrimą. Buvo siekiama išsiaiškinti vykdomų statybų teisėtumą.

Pirmadienį pasiteiravus Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Viktorijos Raštutytės apie tyrimo eigą, ji 15min teigė, kad „sprendimas dar nėra priimtas. Tą tikimąsi padaryti artimiausiu metu. Apie priimtą sprendimą planuojama pranešti pranešimu žiniasklaidai“.

Ministras: perkantis gyvenamas patalpas komerciniame ar visuomeniniame pastate perka katę maiše

Reaguodamas į naujienas aplinkos ministras Simonas Gentvilas Feisbuke rašė, kad dušinės nėra apartamentai.

„Aplankiau praėjusį penktadienį keletą tokių Neringoje. Nė velnio čia ne kavinė, o tikri tikriausi kotedžai. Šiandien Statybų inspekcija kreipėsi į teismą dėl statybos užbaigimo deklaracijos panaikinimo.

Aiški žinutė vystytojams ir pirkėjams: Visuomeniniai pastatai yra skirti kurortinėms paslaugoms, ne privačiam naudojimui. Pirkėjai tą irgi turi suprasti. Bankai tą seniai jau suprato ir to nefinansuoja. Kiekvienas perkantis gyvenamas patalpas komerciniame ar visuomeniniame pastate perka katę maiše“, – perspėjo ministras.

Registrų centro duomenimis, minėtu adresu turėtų būti „negyvenamoji patalpa – kavinė“, „negyvenamoji patalpa – poilsio patalpa“, „maitinimo paskirties pastatas su poilsio patalpomis“.

Tačiau NT agentūros „Capital“ tinklalapyje „Capital Smart“ įkelti skelbimai su objektais, prie kurių nurodoma, kad parduodami dviejų kambarių butai Žaliajame kelyje 3, Neringoje. Parduodamas skirtingo ploto ( tarp jų – 62,27 kv. m ar 44,70 kv. m) būstas yra visai šalia Juodkrantės paplūdimio.

„Leidimas buvo išduotas pastato-kavinės kapitalinio remonto darbams. Paskirtis – maitinimo, parengto projekto sprendiniais nebuvo numatyta poilsio ir (ar) gyvenamosios paskirties patalpų (turtinių vienetų) formavimo“, – 15min, kaip ir anksčiau, ketvirtadienį pakartojo Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Butų čia neturėtų būti, tačiau jie parduodami.

Pasirodžius 15min straipsniui ir perklausus, kokių veiksmų bus imtasi, akivaizdžiai matant, kad butai šioje vietoje pardavinėjami, S.Vaišvilaitė teigė, kad vadovai nurodė specialistams išsiaiškinti, patikrinti aplinkybes.

Nesulaukus tikslesnių žinių ir pasitikslinus savivaldybėje dar kartą, kokių žingsnių imtasi dėl šio atvejo, S.Vaišvilaitė aiškino:

„Šiandien Nekilnojamojo turto registro duomenų bazėje matome, kad šiame objekte yra įregistruotos ir negyvenamosios patalpos – poilsio. Mūsų žiniomis, dėl šio objekto tyrimą, siekdama ginti viešąjį interesą, yra pradėjusi prokuratūra.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius