-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė dešimtą kartą parduoda kompleksą Palangoje – šįkart pradinė kaina 2 milijonai

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė dešimtąjį aukcioną Palangoje, šalia Meilės alėjos ir miesto botanikos parko esančiam 4 aukštų pastatui. Pastate buvo įsikūrę svečių namai „Jūros vilnis“, namas iš viso turi 78 poilsio kambarius. Pradinė pastato kaina – 1,982 milijono eurų, tačiau ji dar gali būti mažinama.
Aukcione parduodamas pastatas Palangoje
Aukcione parduodamas pastatas Palangoje / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Tai jau dešimtas pastato aukcionas. 15min jau rašė, kad objekto kainą per pusantrų metų teko sumažinti bene 4 mln. eurų, tačiau jo įsigyti kol kas nepanoro niekas.

Savivaldybė šio pastato aukcionus skelbia nuo 2015 metų – iki tol pastatas priklausė savivaldybės įmonei „Start Vilnius“, kuriai taip pat nepavyko objekto parduoti.

„Parduodami poilsio namai yra unikalioje vietoje, Tiškevičiaus rūmų parko kaimynystėje, atokiau nuo J.Basanavičiaus gatvės šurmulio ir šalia ramios pėsčiųjų „Meilės alėjos“. Pušų paunksmėje esančiame pastate yra 78 poilsio kambariai. Teritorijoje, kuri ribojasi su Birutės kalnu ir kitais poilsio pastatais, įrengti pėsčiųjų takai. Pateiktas Palangos miesto savivaldybės raštas dėl galimybės keisti detalųjį planą“, – nurodoma Vilniaus miesto savivaldybės skelbime

Vytauto g. 32 esančiam pastatui priskirtas net 0,7353 ha žemės sklypas, kuris įvertintas 435,6 tūkst. eurų – ši kaina įtraukta į pradinę viso komplekso kainą.

Vien pradinė pastato kaina už kvadratinį metrą (be žemės) dabar tesudaro 491 eurą už kvadratinį metrą – tai kone trigubai mažiau nei vidutinė parduodamų pastatų kaina Palangoje, kuri siekia 1230 eurų už kvadratinį metrą, rodo aruodas.lt duomenys.

Tačiau anksčiau „Ober-Haus“ Vakarų Lietuvos regiono vadovas Linas Juozaitis vertino, kad NT objekto kaina turėtų būti dar mažesnė ir siektų 1,2–1,3 mln. eurų.

Pastatas nėra įrašytas į Kultūros vertybių registrą, tačiau yra valstybės saugomos nekilnojamosios kultūros vertybės – Palangos miesto istorinė dalis.

Aukciono dalyvio registravimo mokestis – 145 eurai, garantinis įnašas – 198 219 eurų, o mažiausias kainos didinimo intervalas – 19 821 euras.

Aukciono pradžia numatoma sausio 15 dieną 9 valandą, o pabaiga – sausio 18 d. 13:59 val. Pardavimo sutartis su aukciono laimėtojais sudarys Turto bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius