Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Užkalnis prisipažino feisbuke pardavinėjantis savo nuomonę

Žinomas apžvalgininkas Andrius Užkalnis prisipažino, kad už užmokestį feisbuke sukritikavo naująją pastatų administravimo tvarką, kuri yra diegiama Vilniuje. A.Užkalnis savo paskyroje sako padaręs klaidą ir rašęs už pinigus, o gautas pajamas po to, kai buvo demaskuotas, paskirs labdarai. Tiesa, pati agentūra neigia, kad jam davė pinigų, o tik „siūlė išsakyti poziciją“.
Andrius Užkalnis
Andrius Užkalnis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Čia nusižengiau savo principams: nedalyvauti už atlyginimą politiniuose arba jiems artimuose dalykuose“, – prisipažįsta apžvalgininkas.

Neskelbė, kad jiems siūlė pinigus

Ketvirtadienį Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas rašė, kad vadinamieji „influenceriai“ A.Užkalnis ir Saugirdas Vaitulionis galimai už pinigus socialiniame tinkle aštriai kritikavo naują tvarką Vilniuje – rinktis naujus namų administratorius. Šią reformą priėmė savivaldybė, o kai kurios namų administravimo bendrovės tam labai priešinasi, nes gali prarasti svarias pajamas.

Vilniaus savivaldybė nuo praėjusių metų skatina daugiabučių gyventojus konkursais išsirinkti būsto administratorius.

Reformą aštriai pradėjęs kritikuoti A.Užkalnis neskelbė, kad jis tai daro už pinigus. O kas yra mokėtojas?

„Pasidomėjus išlindo ir šios „influencerių“ bangos šaknys – agentūra „fomo“, dirbanti kažkuriam iš būsto administratorių ar jų grupei, „influenceriams“ siūlo pinigus už įrašus, kuriuose jie neva „keltų diskusijas apie šiuos konkursus“, kitaip tariant – kritikuotų savivaldybę“, – teigia K.Žukauskas.

Panašiai elgėsi ir kitas „influenceris“ Saugirdas Vaitulionis. Vilniaus mero patarėjas pateikė įrodymus, kad A.Užkalnis ir S.Vaitulionis savo nuomonę rašė iš iš anksto parengtų tekstų – sutampa net kai kurie sakiniai.

Apie tai, kad jis atstovauja konkrečiam užsakovui, A.Užkalnis neinformavo. Tačiau įrodymais, kurie demaskavo „influencerius“, ketvirtadienį feisbuke dalijosi daug žmonių. Penktadienį apžvalgininkas A.Užkalnis savo paskyroje prisipažino tai daręs už pinigus, kuriuos jis esą ketina skirti labdarai.

Vadina klaida

„Mano klaida buvo sutikimas už šitokį politinių minčių viešinimą šį vienintelį kartą gauti pinigus – tegu legaliai ir oficialiai. Niekada anksčiau nesu ėmęs atlygio už viešumo, palaikymo, nuomonių reiškimo reikalus, bet kaip ir bet kokiu kampu susijusius su politika. Ir neturėčiau, ir daugiau to nebebus“, – rašo savo paskyroje A.Užkalnis.

Tiesa, jis tvirtina, kad jo nuomonės agentūra neveikė. „Agentūra, kuri susitarė su manim dėl posto, nespaudė ir neįtakojo mano minčių, tačiau siūlė dalyvauti klausimo viešinime. Kadangi turiu namus Vilniuje, kurie yra privačiame daugiabutyje, mane ta tema tiesiogiai liečia“, – rašo jis ir priduria, kad įrašas esą atspindi jo mintis apie miestą ir jo administravimo tvarką.

„Laiptinių valymas, žinoma, nėra politika, bet miestą tvarko (arba darko) politikai, ir čia nusižengiau savo principams: nedalyvauti už atlyginimą politiniuose arba jiems artimuose dalykuose. Nes tai gali būti matoma kaip kokios nors politinės jėgos rėmimas už atlygį, nors ir buvo tik postas apie laiptines ir stogus“, – rašo jis.

A.Užkalnis priduria, kad neketina atsiprašinėti, o gautus pinigus paaukos labdarai.

Žada pinigų neimti

S.Vaitulionis penktadienį taip pat prisipažino, kad jam už įrašus buvo siūlomi pinigai, tačiau jis esą ketina jų atsisakyt.

Asmeninio albumo nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Asmeninio albumo nuotr./Saugirdas Vaitulionis

„Dabar apie pinigus: Siūlė? taip siūlė. Neketinu dabar vaidinti šventos karvės ir neaiškinsiu, kad „už postą gautus pinigus paaukosiu labdarai“– neaukosiu, nes aš pinigų neimsiu. Tiesiog neimsiu. Tai oficialiai pasakau – pinigų atsisakiau“, – rašo feisbuke jis.

15min anksčiau rašė, kad kai kurie žinomi žmonės, pažeisdami įstatymus, fesibuke reklamuoja prekes ir paslaugas, apie tai neinformuodami socialinio tinklo vartotojų ir vengdami mokesčių.

Į 15min paskambinęs neprisistatęs agentūros „fomo“ darbuotojas tvirtino, kad A.Užkalniui pinigų nemokėjo. „Jis pinigų negaus, o mes kvietėme vilniečius diskutuoti šia tema“, – sakė neprisistatęs atstovas. Kodėl namų administratorių skyrimo tvarka parūpo privačiai agentūrai? „Nes tai aktualu vilniečiams“, – sakė atstovas, pridūręs, kad į politiką nesivelia ir niekam nėra siūlė pinigų už savivaldybės kritiką.

„Dirbam su influenceriais, siūlom jiems temas ir atlygį už jų laiką, kai jie tam pritaria. Šiuo atveju niekur nebuvo siūlymo engti, buvo pasiūlyta pasisakyti šia tema ir išsakyti savo poziciją. Klientų, partnerių ir bendradarbiavimo sąlygų niekada neviešiname“, – teigiama agentūros komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius