Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airija skyrė „Meta“ 265 mln. eurų baudą už per 500 mln. vartotojų duomenų nutekinimą

Airijos duomenų apsaugos komisija (The Data Protection Commission, DPC) pirmadienį skyrė 265 mln. eurų baudą „Facebook“ valdytojai „Meta Platforms Inc.“ už tai, kad ji nepakankamai stengėsi užkirsti kelią daugiau kaip pusės milijardo šio tarptautinio socialinio tinklo vartotojų duomenų nutekinimui.
Meta
Meta / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Facebook Airija Bauda

DPC nurodė tokį sprendimą priėmusi po „išsamaus tyrimo proceso, per kurį buvo bendradarbiaujama su visomis kitomis Europos Sąjungos duomenų apsaugos priežiūros institucijomis“.

„Meta“ veikla Europoje koordinuojama iš Dublino, todėl DPC yra pagrindinė jos veiklos „senajame žemyne“ priežiūros institucija, kaip ir, beje, „Google“, „Apple“ bei „Twitter“.

Apytikriai 533 mln. „Facebook“ vartotojų iš 106 šalių asmeninių duomenų nutekinimas paaiškėjo praėjusiais metais, kai duomenų bazė su jų vardais, pavardėmis, gimimo datomis, telefono numeriais ir elektroninio pašto adresais buvo paskelbta viename iš kompiuterinių įsilaužėlių forumų. Socialinio tinklo vadovybė tikino, kad pažeidžiamumą, dėl kurio įvyko šis duomenų nutekinimas, pašalino dar 2019 metų vasarą.

Tai trečia didžiausia kada nors pagal Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (General Data Protection Regulation, GDPR) skirta bauda. Pagal šias taisykles Europos reguliavimo institucijos gali skirti įmonėms baudas iki 4 proc. jų metinių pajamų.

„Amazon.com Inc.“ gavo rekordinio dydžio baudą pagal GDPR pernai liepą, kai jai buvo nurodyta sumokėti 746 mln. eurų už pažeidimus, susijusius su reklamos „brukimu“ vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius