-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Android“ praneša apie sistemos atnaujinimą: bet ar tikrai yra kažkas naujo?

Populiariausios operacinės sistemos „Android“ kūrėjai pranešė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pasirodys atnaujinta programinės įrangos versija. Įmonės atstovai skaičiuoja, kad atnaujinimas pasieks net 70 proc. išmaniųjų įrenginių naudotojų visame pasaulyje. Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, kviečia susipažinti su tuo, kokias naujoves vartotojams pasiūlys atnaujinta operacinė sistema itin smagiu pavadinimu – „Android 14 Upside Down Cake“.
Android
Android / Tele2

„Šių metų vasarį prasidėjo naujosios „Android 14“ bandomosios versijos testavimas. Nors programinės įrangos atnaujinimas dar nėra prieinamas visiems vartotojams, tačiau tikri technologijų mylėtojai jau gali ją išbandyti ir susipažinti su naujosiomis funkcijomis“, – pranešime žiniasklaidai sakė A.Lukošius.

Regioniniai nustatymai

Skaičiuojama, kad „Android“ operacine sistema naudojasi vartotojai iš bene 190 pasaulio šalių, kuriose galioja skirtingos matavimo sistemos. Vienose atstumas matuojamas kilometrais, kitose – myliomis. Vienos temperatūrą matuoja Farenheito laipsniais, kitos – Celsijaus.

Kartais skiriasi ir datos užrašymo formatas ar diena, kai pradedama skaičiuoti savaitės pradžią.

Nors „Android“ operacinė sistema jau palaiko skirtingas įvairių matų matavimo sistemas, naujasis atnaujinimas leis įdiegti regioninius nustatymus viso telefono lygmeniu. Tai reiškia, kad vartotojui vos vieną kartą pasirinkus numatytąją matavimo sistemą, šie nustatymai automatiškai persikels į turimas ar naujai įrašytas programėles.

Programėlių kopijos

Socialinių tinklų ar tokių turinio platformų, kaip „Netflix“ ar „Amazon Prime“, valdymas su naująja „Android“ versija taps dar paprastesnis. Atnaujinus operacinę sistemą atsiras galimybė kopijuoti telefone esančias programėles. Tai reiškia, kad galėsime turėti net kelias tos pačios aplikacijos versijas.

Pavyzdžiui, jeigu „Instagram“ naudojate ne tik asmeninėms reikmėms, bet valdote ir kitas paskyras, kiekvienoje programėlės kopijoje galėsite jungtis prie kito profilio. Naviguoti tarp socialinių tinklų paskyrų taps dar paprasčiau, o vartotojui pavyks išvengti nuolatinio profilių keitimo vienoje programėlėje.

Valdymas gestais

Nors naujoji „Android“ versija dar tebėra testuojama, numatoma, kad atnaujinus operacinę sistemą įrenginio valdymas taps dar patogesniu. Savo išmaniojo įrenginio nustatymuose galėsite nurodyti konkrečias gestų kombinacijas, kurios atliks norimą funkciją.

Šiuo metu kūrėjai įvardija, kad naujasis valdymas galėtų numatyti įvairias pirštų kombinacijas. Pavyzdžiui, trimis pirštais slenkant per ekraną į kairę ar dešinę, galėsite grįžti į buvusį naršyklės ar programos langą. Tuo tarpu slenkant į viršų, būsite grąžinti į įrenginio pradžios ekraną. Keturiais pirštais slenkant per ekraną galėsite lengvai perjunginėti atidarytas aplikacijas.

Nuotraukų apsauga

Atnaujinta programinės įrangos „Android“ versija suteiks galimybę vartotojui apsaugoti telefone esančius duomenis ir pasirinkti, kokias nuotraukas ar vaizdo įrašus galės pasiekti konkreti aplikacija. Į išmanųjį įrenginį įdiegę naują programėlę, iškart sulauksite automatinio pranešimo, kuris prašys pasirinkti, ar aplikacijai suteikiate visapusišką priėjimą prie jūsų turimų nuotraukų, ar jį apribojate. Ribota prieiga reiškia, kad programėlė galės pasiekti tik tam tikrus vaizdo įrašus ar fotografijas.

Patogesnis bendrinimo meniu

Atnaujintoje operacinės sistemos versijoje numatoma įdiegti patogesnį bendrinimo meniu atvaizdavimą. Jis bus labiau orientuotas į vartotojo naudojimo įpročius, o ne konkrečios programėlės siūlomus numatytuosius pasirinkimus. Tai reiškia, kad vartotojui pirmiausia bus siūlomi jo pamėgti ir dažniausiai naudojami bendrinimo kanalai – pavyzdžiui, „Messenger“, „WhatsApp“ ar kitos programėlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius