Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Asus Zenfone 8 Flip“ apžvalga: truputį įdomesnis nei stiklinė plyta

Šiandieninė išmaniųjų telefonų rinka tapo labai jau nuobodžia. Didžioji dalis šiuo metu populiarių telefonų yra beveik identiški ir skiriasi tik prekės ženklu ir kaina. Tai štai: „Asus“, rizikuodami nebūti populiariais, pasiūlė šį tą ganėtinai neįprasto (nors ir jau matyto) – telefoną, kurio galinių kamerų rinkinys gali apsiversti ir tapti asmenukių kameromis.
Dėl flagmaniškų komponentų šis telefonas našumo tikrai nestokoja
Dėl flagmaniškų komponentų šis telefonas našumo tikrai nestokoja / V.Neverausko nuotr.

Na gerai, net ir šį fokusą jau yra pasiūlęs ne vienas gamintojas. Atmetus tokius egzotinius įrenginius, kaip sulankstomi išmanieji telefonai, besivartantį pagrindinį kamerų masyvą savo telefonuose jau siūlė ir „Samsung“ – dar 2019 metais (kai naujų formatų ieškantys telefonų gamintojai pradėjo eksperimentuoti su įvairiais asmenukių kameros pašalinimo iš priekinės sienelės variantais), kuomet pristatė A80 modelį. O jei grįžtume į dar senesnę istoriją, reikėtų prisiminti ir „Oppo N1“, išleistą dar 2013 metais.

Bet panašu, kad „Asus“ kol kas yra vienintelis gamintojas, kuris siūlo būtent tokį kameros apvertimo mechanizmą, koks įtaisytas visai neseniai viešai pristatytame „Zenfone 8 Flip“ įrenginyje.

Kuo ypatingas?

Pradžiai – apie esminius šio įrenginio skirtumus nuo „standartinių“ stiklinių plytų. Pirmasis ir akivaizdžiausias – atsiverčiantis kamerų mechanizmas su trimis objektyvais. Na, objektyvai nėra patys stebuklingiausi – 64 MP, f/1,8 diafragmos, 26 mm židinio nuotolio plataus lauko, 8 MP, f/2,4 diafragmos, 80 mm židinio nuotolio telefoto objektyvas su 3x optinio didinimo galimybe ir 12 MP ultra-plataus lauko (ir kartu makro) objektyvas. Du pirmieji yra su PDAF autofokusavimo technologija ir optiniu vaizdo stabilizavimu.

Pats atsivertimo mechanizmas, beje, nėra visiškai naujas – jis jau yra matytas ir to paties gamintojo „Zenfone 6“ serijos telefonuose. O jeigu palygintume technines charakteristikas su pernykščiu besivartančiu „Zenfone 7“, tai pamatytumėte, kad šiemetinio ir pernykščio įrenginiop kamerų sistemos techniniu požiūriu yra identiškos.

Tokio mechanizmo trūkumas yra tas, jog gamintojas negalėjo sertifikuoti savo įrenginio kaip turinčio kažkokį IP atsparumo aplinkos poveikiui reitingą. Bet už tai, kaip ir įprasta visiems telefonams su kokiais nors išlendančiais ar besivartančiais mechanizmais, įrenginys pats suvokia, kad jis krenta ir dėl to labai greitai užverčia kamerą į saugiausią padėtį.

Kameros mechanizmas gali būti naudojamas paprastai arba greitai perverčiamas į asmenukių režimą, tačiau taip pat jį galima sukioti po truputį ir palenkti naudotojui reikiamu kampu, tokiu būdu gaunantį domių, nors gal ir ne per daug naudingų galimybių.

Pagrindinis išskirtinio kamerų masyvo mechanizmo privalumas – kad asmenukes galima fotografuoti taip pat kokybiškai ir kūrybingai, kaip ir paprastas nuotraukas – iš abiejų telefono pusių turėsite gana aukštos klasės fotoaparatą, kuris gebės pasiūlyti tokių galimybių, kokių iki šiol vargu ar esate matę. Kitas labai svarbus privalumas – 6,67 colių įstrižainės telefono ekranas yra be jokių išpjovų, skylių ar storų viršutinių rėmo juostų.

Kalbant apie fotografijų kokybę... Didelių stebuklų čia nėra. Bet trūkumų taip pat – „ZenFone 8 Flip“ fotografuoja puikiai, kaip ir galima tikėtis iš flagmaniškos kokybės įrenginio su flagmaniškais techniniais komponentais, bet jokių stebuklingų technologijų, kurios išvestų Taivano įmonę į telefoninės fotografijos lyderius, šiame aparate nerasite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius