Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belaukiant „iPhone 15“ pristatymo: 4 naujovės apie kurias, tikėtina, išgirsime

Tikimasi, kad antradienį, per kasmetinį rugsėjo mėnesio renginį, „Apple“ pristatys naująjį išmaniojo telefono modelį „iPhone 15“. CNN skelbia, kad veikiausiai bus pristatyti didžiausi dizaino pokyčiai per 11 metų. Visgi analitikai tikisi ir daugiau naujienų iš „Apple“.
„iPhone“
„iPhone“ / 123RF.com nuotr.

Skelbta, kad bus pristatyta naujovė – naujausias „iPhone“ turės universalią USB-C įkrovimo jungtį, kuri pakeis iki šiol Apple“ telefonuose naudojamą „Lightning“ kabelį. Tai bus universalus laidas, tiksiantis krauti ir kitų gamintojų išmaniuosius įrenginius.

Tačiau bendrovė turėtų pristatyti ne tik naująją įkrovimo sistemą, bet ir paskatinti vartotojus atsinaujinti. Praėjusį mėnesį „Apple“ pardavimai mažėjo trečią ketvirtį iš eilės. „iPhone“ pajamos per ketvirtį siekė 39,7 mlrd. dolerių, t. y. maždaug 2 proc. mažiau nei per metus.

Štai kokių pokyčių dar gali laukti vartotojai:

Kitos „iPhone 15“ funkcijos

Kalbama, kad „iPhone 15“ ekrano viršuje turės „Dynamic Island“ funkciją, kuri leidžia realiu laiku stebėti pranešimus ir kitą kintančią informaciją, nenutraukiant prieš tai atliekamų veiksmų.

„Dynamic Island“ veikia ne tik kaip pranešimų langas – interaktyviame lange galima vienu metu valdyti net kelias programėles: pavyzdžiui, perjungti muziką, paleisti ir net būnant kitose programėlėse stebėti laikmatį ar įjungti garso įrašymą.

Be to, tikimasi, kad „iPhone 15 Pro“ ir „15 Pro Max“ modeliai gaus keletą naujų funkcijų, teigiama „Bloomberg“ pranešime.

Tai gali būti galinis periskopinis objektyvas, leidžiantis labiau optiškai priartinti vaizdą, ir titaninis korpusas, kad prietaisas būtų iki 15 proc. lengvesnis ir plonesnis. Taip pat manoma, kad „Pro“ modeliai gaus naujausią „Apple“ A17 lustą – pirmąjį su 3 nanometrų technologija, kuris gali užtikrinti spartesnį duomenų apdorojimą ir ilgiau veikiantį akumuliatorių.

„Scanpix“/AP nuotr./„Apple“ naujienų pristatymas
„Scanpix“/AP nuotr./„Apple“ naujienų pristatymas

Taip pat tikimasi, kad modeliai bus įvairių naujų spalvų, apie kurias užsimenama renginio kvietime pateiktame „Apple“ logotipe.

Tarp šių spalvų - tamsiai mėlyna ir atnaujinti pilkos, baltos ir sidabrinės spalvos atspalviai.

„Vision Pro“ atnaujinimas

Birželį „Apple“ pristatė mišrios realybės ausines „Vision Pro“, kurios, bendrovės teigimu, pradės naują erdvinių kompiuterių erą. „Insider Intelligence“ analitikas Yoramas Wurmseris mano, kad bendrovė užsimins apie „kai kurias naujas funkcijas ir glaudesnį bendradarbiavimą“, kad sukeltų jaudulį prieš 2024 m. pasirodymą. (Taip pat gali būti, kad „Apple“ paskelbs ir išleidimo į rinką datą).

Ausinėse derinama virtualioji ir papildytoji realybė – technologija, kuria virtualūs vaizdai uždedami ant realaus pasaulio vaizdo. Ausinės yra didžiausias ir rizikingiausias „Apple“ produktas per pastaruosius metus.

Naujos „AirPods“, „Apple Watch“ ir programinės įrangos išleidimo datos

Bendrovė paprastai kasmet kartu su „iPhone“ pristato naujausius „Apple Watch“ laikrodžius, todėl, tikėtina, kad išvysime „Apple Watch Series 9“ ir galbūt naujos kartos išmaniojo laikrodžio „Ultra 2“, jos tvirtesnio dėvimojo įrenginio, skirto rimtiems sporto entuziastams, debiutą.

„Bloomberg“ duomenimis, „Apple“ dirba prie visiško savo išmaniojo laikrodžio atnaujinimo kitų metų „Apple Watch Series 10“, todėl šių metų atnaujinimai bus palyginti nedideli.

123RF.com nuotr./„Apple“
123RF.com nuotr./„Apple“

Be to, tikimasi, kad „Apple“ parodys naujos kartos „AirPods“ ausines su nauju įkrovimo dėklu, kuris veiks su USB-C laidais. Taip pat tikėtina, kad bus paskelbtos naujos kartos operacinių sistemų, skirtų „iPhone“, „iPad“, „Mac“ kompiuteriams ir „Apple Watch“, išleidimo datos.

Pavyzdžiui, gegužę „Apple“ pristatė daugybę naujų įrankių, kurie bus įdiegti į „iOS 17“, pavyzdžiui, tikslesnį automatinį taisymą, naują funkciją „Live Voicemail“, kuri realiuoju laiku transkribuos skambinančiojo žinutę, ir įrankį „NameDrop“, kuriuo naudotojai gali dalytis kontaktiniais duomenimis laikydami du „iPhone“ arti vienas kito. Be to, „iPhone“ telefono programėlėje pakabinimo mygtukas bus perkeltas į ekrano apačią dešinėje, šalia kitų funkcijų.

Ko nesitikėti

Tikimasi, kad naujasis „iPhone“ gaus daugiausiai dėmesio, todėl daugelis analitikų nesitiki, kad „Apple“ iki spalio mėn. išleis naujus „iPad“ ar „Mac“ kompiuterius. Ir nepaisant to, kad konkurentai „Samsung“ ir „Google“ padvigubino sulankstomų prietaisų skaičių, vis dar nesitikima, kad „Apple“ šį rudenį pristatys panašią versiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius