-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau kontrolės jūsų muzikai: „Aiyima A01 PRO“ stiprintuvo apžvalga

Jeigu ieškote prieinamo stiprintuvo mažos galios kolonėlėms, tikėtina, kad atkreipsite dėmesį į šios apžvalgos herojų. Aiškinamės, ar jis vertas tapti jūsų garso sistemos dalimi.
„Aiyima A01 PRO“ stiprintuvo
Nors visi kompaktiniai stiprintuvai nėra brangūs, šis yra vienas pigiausių pasirinkimų / N.Davalgos nuotr.
Temos: 2 Muzika Technika

Norint naudoti pasyviąsias kolonėles yra būtinas išorinis garso stiprintuvas. Iki šiol tai buvo brangus sprendimas, skirtas keturženkles ar net penkiaženkles sumas savo sistemoms paaukojantiems melomanams. Vis labiau populiarėjantys kompaktiški D klasės garso stiprintuvai stebina savo kainos ir kokybės santykiu bei keičia nusistovėjusį požiūrį, kad tai yra brangūs profesionalams skirti žaisliukai.

Nors visi kompaktiški stiprintuvai yra pakankamai prieinami, šiandien testuojamas „Aiyima A01 PRO“ yra vienas pigiausių šios klasės atstovų. Nepaisant nedidelės kainos, jis turi įdomių savybių, kurių dažnai stokoja net ir žymiai brangesni modeliai.

N.Davalgos nuotr./„Aiyima“ panaudojo standartinę pakuotę, neleidžiančia identifikuoti tikslaus modelio pavadinimo
N.Davalgos nuotr./„Aiyima“ panaudojo standartinę pakuotę, neleidžiančia identifikuoti tikslaus modelio pavadinimo

Detalus žvilgsnis

Naujasis „Aiyima A01 PRO“ atrodo gan paprastai. Kadangi mus pasiekė D klasės stiprintuvas, jis yra lengvas, kompaktiškas ir efektyviai naudojantis elektros energiją.

Iš už nugaros kyšanti antenėlė sufleruoja, kad stiprintuvas gali priimti signalą ne tik kabeliais, bet ir bevieliu „Bluetooth“ ryšiu. Tuo pasirūpins ekonominės klasės „Qualcomm QCC3034“ valdiklis. Stiprintuvui veikiant bevieliu režimu, garsas yra patenkinamas, tačiau kolonėles prijungus laidu, kokybės pagerėjimas yra akivaizdžiai jaučiamas.

Už priimto signalo pavertimą garsu yra atsakingas „Texas Instruments TPA3116“ lustas. Su pastarojo pagalba atkuriamas garsas yra vidutiniškas. Jam trūksta šiek tiek detalumo, stiprintuvas labai nenoriai atkūrinėja aukštus dažnius. Tai tikrai nėra nieko kritiško, produktas savo pagrindinį darbą atlieka, bet vietos tobulėjimui dar yra. Nieko keisto – stiprintuvas skamba pigokai, bet iš tiesų kainuoja labai nedaug.

Prie stiprintuvo pridedamas 96 W galios maitinimo blokelis. Gamintojas deklaruoja, kad pasirinkus brangesnį maitinimo šaltinį, pavyks prijungti net 200 W galios Stereo sistemą. Įvertinus dabar rodomus rezultatus, esamų limitų peržengimas neatrodo protingas sprendimas.

N.Davalgos nuotr. /Nors pakeitus pridedamą maitinimo blokelį būtų galima pasiekti dvigubai didesnę galią, to daryti nerekomenduoju
N.Davalgos nuotr. /Nors pakeitus pridedamą maitinimo blokelį būtų galima pasiekti dvigubai didesnę galią, to daryti nerekomenduoju

Įdomiausia šio stiprintuvo savybė yra ypatingai efektyvi garso kontrolė. Paprastai tokie įrenginiai turi tik aukštųjų ir žemųjų dažnių reguliavimą, o dažnai stiprintuvuose nebūna net ir jų! Tuo tarpu „Aiyima A01 PRO“ dažnių juosta suskirstyta net į tris dalis. Tai leidžia itin efektyviai priderinti muziką prie kiekvieno asmeninių poreikių.

Išvados

„Aiyima A01 PRO“ garso stiprintuvas yra draugiškas produktas jūsų piniginei. Šio metu produktas kainuoja apie 50 eurų, o pasirinkus versiją su maitinimo blokeliu, kaina išauga iki 65 eurų.

Labiausiai patiko faktas, kad „Aiyima A01 PRO“ turi sąlyginai plačias dažnių valdymo galimybes, suteikiančias daug laisvės keisti atkuriamo garso charakteristiką. Taip pat smagu, kad gamintojas pasirūpino bevieliu „Bluetooth“ veikimu. Atkuriamas garsas yra patenkinamas – jokių kritinių problemų nėra, tačiau pigumo prieskonis yra jaučiamas.

Nors gamintojas žada iki 200 W galios, „Aiyima A01 PRO“ kandidatūra rekomenduoju svarstyti jeigu jūsų kolonėlių galia neviršija 2 x 40 W. Toks sprendimas ne tik sumažins garso iškraipymus, bet ir nereikalaus papildomų investicijų galingesniam maitinimo blokeliui.

Tokios galios sistema yra visiškai pakankama gyvenantiems butuose. Kelios dešimtys eurų papildomų investicijų suteiks galimybę įsigyti tokius stiprintuvus kaip „Aiyima A07“ ar „Fosi Audio TB10D“, kurie pasižymi apčiuopiamai didesne galia. Nors jie ir neturi bevielio „Bluetooth“ veikimo, tokios tikslios tonų kontrolės, tačiau garsą atkuria kiek kokybiškiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius