Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV aerokosminių technologijų milžinė pristatė mini lazerinį ginklą: kuo jis ypatingas?

JAV aerokosminių technologijų milžinė „Northrop Grumman“ vyriausybei pristatė miniatiūrinį didelės energijos lazerį, vadinamą „Phantom“, kuris įrodo, kad ateityje lazeriniai ginklai bus ne tik galingi, bet ir pakankamai maži bei atsparūs mūšio lauke.
Lazerinis ginklas „Phantom“
Lazerinis ginklas „Phantom“ / „Northrop Grumman“ nuotr.

Kaip rašo newatlas.com, lazeriai gali atakuoti taikinius šviesos greičiu, o vieno šūvio kaina siekia dolerį (0.93 euro). Iki šiol daugiausia dėmesio buvo skiriama pačiam lazerio spinduliui – kaip jį padaryti pakankamai galingą, kad būtų veiksmingas, kaip užfiksuoti taikinį ir kaip valdyti spindulį dideliais atstumais.

Tačiau yra ir kita tokių ginklų pusė, kurią atspindi „Phantom“. Kad ir koks galingas ar veiksmingas būtų lazerinis ginklas, jis niekam nebus naudingas, jei tai bus milžiniško dydžio ir sveriantis tonas.

10 kW galios „Phantom“ nėra labai daug, palyginti su naujausiu „Lockheed Martin“ 300 kW ginklu, tačiau jo privalumas yra tas, kad jis užima tik 12 pėdų (0,3 m³) ir sveria mažiau nei 200 svarų (90 kg), todėl yra pakankamai lengvas ir kompaktiškas, kad jį galėtų pakelti ir sumontuoti du žmonės. Jis taip pat pakankamai tvirtas.

„Phantom“ yra ne visas lazerinis ginklas, o lazerių generatorius. Tai daugiau prijungiamasis komponentas. Norint jį paversti tinkama ginklo sistema, jį reikia prijungti prie maitinimo šaltinio, taip pat prie taikiklio ir fokusavimo optikos, kad spindulys būtų nukreiptas į taikinį.

Dabar sudėtinga padaryti mažus tvirtus lazerius galingesnius, o galingus lazerius – mažesnius ir tvirtesnius. Kai šie parametrai susitiks pusiaukelėje, turėsite tikrą lazerinį ginklą.

„Miniatiūrizuodami šį pažangų pajėgumą, mes plečiame savo technologijos taikymo sritį ir toliau pirmaujame didelės energijos lazerių srityje“, – sako strateginių kosminių sistemų viceprezidentas ir generalinis direktorius Robertas Flemingas.

„Northrop Grumman“, naudodamasi savo patirtimi nukreiptosios energijos srityje, žengia itin kompaktiško, lengvo ir efektyvaus lazerio, skirto kovotojams, link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius