Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tinkamai įkrauti išmanųjį telefoną, kad baterija tarnautų kuo ilgiau?

Paprastai išmaniojo telefono akumuliatorius tarnauja 2-3 metus – tačiau tik tuomet, jei vartotojai laikosi pagrindinių telefono krovimo principų, praneša „Unian“.
Įkroviklis
Įkroviklis / 123RF.com nuotr.

Su išmaniojo telefono akumuliatoriaus problemomis susiduria ne tik pigiausių, bet ir brangiausių išmaniųjų telefonų savininkai.

Taip yra dėl to, kad naudotojai retai atkreipia dėmesį į telefono krovimo subtilybes ir tokiu būdu patys gerokai sutrumpina baterijos veikimo laiką. Kad akumuliatorius nesugestų greičiau, ekspertai rekomenduoja įkrauti išmanųjį telefoną iki 80 proc., o iškrauti ne mažiau kaip 20 proc. Taip pat yra alternatyvi įkrovimo taktika, žinoma kaip „50-70“.

Taip pat reikėtų nepamiršti, kad telefono nereikėtų krauti visą naktį, nerekomenduojama naudotis telefonu, kol jis prijungtas prie laido.

Šiuo metu belaidis įkrovimas taip pat naudojamas kaip alternatyvus įkrovimo būdas, tačiau ekspertai nerekomenduoja jo naudoti. Jis įkaitina telefoną, o tai savo ruožtu neigiamai veikia bateriją.

Tačiau pagrindinis veiksnys, turintis įtakos akumuliatoriaus nusidėvėjimui, yra įkrovimas naudojant neoriginalius „Lightning“ ir USB-C kabelius arba kai kuriuos labai pigius belaidžio įkrovimo įrenginius, užsakytus iš Kinijos internetinių parduotuvių.

2023 m. vis daugiau gamintojų atsisakys į naujų išmaniųjų telefonų rinkinius įtraukti kroviklius. Todėl kiekvienas naudotojas susiduria su dilema: sutaupyti perkant neoriginalų kroviklį arba įsigyti originalų už didesnę kainą.

Originalus kroviklis sukurtas pagal gamintojo rekomendacijas, atsižvelgiant į konkrečius išmaniojo telefono baterijos reikalavimus ir specifikacijas. Jis užtikrina optimalią įtampą ir srovę, reikalingą saugiam ir efektyviam įkrovimui.

Naudojant neoficialius kabelius prietaisas gali ne tik perkaisti ar perkrauti akumuliatorių, bet kai kuriais atvejais net visiškai jį sugadinti. Tas pats pasakytina ir apie pigius belaidžius įkroviklius.

Tačiau patikimas kroviklis nebūtinai turi būti brangus. Tai gali būti gamintojo sertifikuotas kabelis, atitinkantis kokybės standartus. Pavyzdžiui, MFi („Made for iPhone/iPad“), jei naudojami „Apple“ įrenginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius