Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokie valgymo įpročiai gali palengvinti COVID-19 simptomus?

Mokslininkai teigia, kad atitinkama mityba gali palengvinti COVID-19 ligos sukeliamus simptomus ir būti taikoma kaip prevencinė priemonė drauge su vakcinomis.
Maistas smegenims
Maistas smegenims / 123RF.com nuotr.

Mažina simptomų sunkumą

Su mityba susijusių ligų ir Covid-19 sąsajos dabar plačiai pripažįstamos remiantis moksliniais įrodymais. Šiuo atžvilgiu JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) nustatė, kad nutukimas yra stiprus sunkios COVID-19 formos rizikos veiksnys.

Įrodyta, kad vakcinos yra saugios ir veiksmingos, tačiau dėmesio prevenciniam su mityba susijusio poveikio mažinimo priemonių poveikiui iš esmės trūksta.

Gvadalacharos universiteto Medicinos mokslų katedros vadovaujamame tyrime buvo nagrinėjamas suaugusių ambulatorinių pacientų ryšys tarp COVID-19 simptomų sunkumo ir įprasto maisto vartojimo.

Tyrimas parodė, kad COVID-19 teigiamą rezultatą turintiems asmenims, kurie įprastai vartojo daugiau ankštinių daržovių, grūdų, duonos ir grūdinių produktų, bendras simptomų sunkumas buvo mažesnis.

„Tyrimas rodo, kaip svarbu rūpintis atitinkama mityba šios pandemijos metu. Mitybos svarba sergant bet kuria liga yra gerai žinoma mokslo bendruomenei. Taigi nenuostabu, kad tam tikrų maisto grupių vartojimas parodė naudą ambulatoriškai gydomiems pacientams“, – „SciTechDaily“ sakė profesorius Elihudas Salazaras-Roblesas, kuris yra pagrindinis straipsnio autorius.

Šis tyrimas yra tik pradžia ir nors imtis palyginti nedidelė, jau yra akivaizdžiai matoma, koks svarbus gali būti mitybos poveikis.

Šis tyrimas nepaneigia būtino dėmesio skiepams. Priešingai, jis parodo, kaip tinkama mityba kartu su vakcinos teikiama apsauga gali padėti sumažinti COVID-19 sukeliamus simptomus susirgimo atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius