-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuris imuniteto tipas geriausiai apsaugo nuo COVID-19?

Naujausio tyrimo duomenys parodė, kuris imuniteto tipas geriausiai apsaugo nuo COVID-19 ir jos atmainų.
Skiepai
Skiepai / 123RF.com nuotr.

Hibridinis imunitetas

Po dvejus metus trukusios pandemijos, kurios metu užsikrėtė beveik 500 mln. žmonių ir buvo paskiepyti milijardai, tyrimai pabrėžė, kad pasiskiepyti svarbu ir tiems, kuriems po persirgimo susiformavo natūralus imunitetas.

Tyrime, paskelbtame medicinos žurnale „The Lancet Infectious Diseases“, buvo analizuojami daugiau kaip 200 tūkst. žmonių sveikatos duomenys iš 2020 ir 2021 m. Brazilijos , kuri užima antrą vietą pasaulyje pagal mirčių skaičių nuo COVID-19.

Nustatyta, kad žmonėms, kurie jau sirgo COVID-19, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ vakcinos užtikrina 90 proc. veiksmingumą nuo hospitalizacijos ir mirties, Kinijos „CoronaVac“ – 81 proc. veiksmingumą, o „Johnson & Johnson“ vienkartinė vakcina – 58 proc. veiksmingumą, rašo „Science Alert“.

„Įrodyta, kad visos keturios vakcinos suteikia reikšmingą papildomą apsaugą tiems, kurie anksčiau jau buvo užsikrėtę COVID-19“, – sakė tyrimo autorius Julio Croda iš Mato Grosso do Sul federalinio universiteto.

„Mišrus imunitetas dėl natūralios infekcijos poveikio ir skiepijimo greičiausiai bus norma visame pasaulyje. Jis taip pat gali užtikrinti ilgalaikę apsaugą net nuo naujų variantų“, – „Science Alert“ teigė Pramodas Kumaras Gargas iš Indijos Transliacinio sveikatos mokslo ir technologijų instituto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius