Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonai spalvų, išmaniųjų vaizdų stebuklai ir jokių stabdžių

Kaip apibūdinti jaunimui skirtą išmanųjį telefoną? Kokios jo savybės gali iššaukti neužgniaužiamą norą – „must have!“. Įtikti šiai auditorijai nelengva, nes reikalavimai aukšti, bet finansinės galimybės ne visada leidžia pirkti brangiausius modelius. Bet yra galimybė įsigyti jaunimui skirtą flagmaną. Pažiūrėkime, ką galime turėti, o svarbiau, ko galime norėti, rinkdamiesi tokį telefoną.
Kelionių fotografijos
Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“ / 15min koliažas

Koks jis?

Kokių savybių jūs reikalaujate rinkdamiesi telefoną? Manau, kad:

* gero kainos ir kokybės santykio – niekas nenori mokėti brangiau, ypač studentai;

* tinkamų komponentų – išmanusis telefonas turi veikti sklandžiai žiūrint aukštos raiškos video turinį, žaidžiant dinamiškus žaidimus, nekaisti;

* funkcionalios programinės įrangos – paėmiau į rankas ir dirbu, žaidžiu, pramogauju.

* pakankamai daug atminties – reikia kažkur saugoti muzikos, nuotraukų, video siužetų gigabaitus;

* super kameros – kad galėtume stebinti savo unikaliu turiniu, kad sukurtume tai, ko niekada anksčiau nekūrėme.

* efektyvios baterijos, greito įkrovimo – tiesiog, kad viskas veiktų, veiktų, veiktų;

* patrauklaus dizaino – kad ir kaip bežiūrėtume, gražūs daiktai visada džiugina.

Dalinamės geriausiais sprendimais

Siekiat gero kainos ir kokybės santykio, logiškas kelias – jaunimui skirtam išmaniajam telefonui „duoti“ tai, ką turi kompanijos flagmanai ir pridėti intriguojančių naujovių. Ne viską galima iš flagmanų paimti, tačiau išmintingai dėliojant prioritetus, įmanoma sukurti patrauklų ir patikimą telefoną, kuris pagrįstai tampa jaunimo flagmanu. Nedaug bendrovių tam ryžtasi. Pirma, siekiama išsaugoti savo brangiausių modelių paklausą, antra, gana rizikinga kurti jaunimui skirtą flagmaną – galima ir gerokai prašauti.

Bet jau yra gerų pavyzdžių. Pažvelkime į naująjį „Huawei nova 9“. Aukščiausiai klasei būdingas dizainas, tik 7,77 mm storio, bet atrodo dar plonesnis. Tokį įspūdį sukuria išlenkti ekrano ir nugarėlės kraštai – sprendimas taikomas brangiausiems modeliams. „Huawei nova 9“ palieka labai malonų įspūdį, bet dizainas – tik viena iš septynių aukščiau išvadintų savybių, tad keliaukime tolyn.

Milijonai spalvų ir išmani dinamika

Iš telefono ekrano reikalaujame daug ir vis daugiau: didesnės skiriamosios gebos, didesnio detalumo, natūralesnio ar ryškesnio spalvų atkūrimo. Paimkime jau minėtą „Huawei nova 9“. Šis išmanusis telefonas turi 6,57 colių, 2340 × 1080 taškų skiriamosios gebos OLED ekraną. Ekranas pasižymi 120 Hz atnaujinimo dažniu, kas suteikia galimybę sklandžiai žiūrėti aukštos kokybės filmus, žaisti greitai judančių vaizdų žaidimus. Telefonas pats renkasi kada vaizdą padaryti sklandesnį, palaikant 120 Hz dažnį, o kada užtenka palaikyti 60 Hz dažnį, kas mažina energijos sąnaudas. Pridėkime aukštą ryškumo lygį, kurio dėka ekrano vaizdas išlieka ryškus esant bet kokiam apšvietimui, taip pat ir saulėtą dieną bei tą faktą, kad natūralus vaizdų grožis atkuriamas viso diapazono P3 spalvotame ekrane su 1,07 mlrd. spalvų. Dar keli niuansai: galima įjungti akių apsaugos rėžimą (maksimaliai šiltų spalvų pasirinkimas), reguliuoti skiriamąją gebą, mastelį, šrifto dydį, nustatyti tamsų arba šviesų režimą, keisti spalvų perteikimą, nustatyti norimą spalvų temperatūrą.

Kol kas aptarėme tik du telefono dalykus, kurie labai džiugina akis – dizainą ir ekraną.

„Huawei“ nuotr./Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“
„Huawei“ nuotr./Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“

Pagrindinis traukos taškas

Vienas pagrindinių jaunimui skirto telefono traukos taškų yra kamera – juk video siužetai, originalios nuotraukos yra labai svarbūs saviraiškai. Jaunimui skirti telefonai paprastai turi paprastesnes kameras nei flagmanai ir nors kamerų blokas korpuse atrodo įspūdingai, tačiau nuotraukų kokybė įspūdžio nedaro. „Huawei nova 9“ yra maloni išimtis – pagrindinė jo kamera turi flagmanams sukurtą 50 megapikselių jutiklį su RYYB spalvų filtro masyvu, kuris praleidžia 40 proc. daugiau šviesos nei standartiniai RGGB filtrai. Kitos trys kameros: 8 MP plačiakampis modulis, 2 MP makro kamera ir portretams skirta 2MP gylio kamera. Su šiomis kameromis savo klasėje „Huawei nova 9“ pretenduoja į geriausiai fotografuojančio išmaniojo telefono titulą. Pagrindinė kamera gerai dirba bet kokioje šviesoje, džiugina sodriu ir tikrovišku spalvų perteikimu, gerais pustoniais, plačiu dinaminiu diapazonu, detalumu. Plačiakampis fotoaparatas neiškraipo nuotraukos kraštų, makrokamera leidžia fotografuoti 4 cm atstumu nuo objekto, o gylio kamera portretuose sukuria išplaukusį foną. Valdymas patogus, įvairių funkcijų rinkinys parinktas apgalvotai.

Filmuojant galima naudoti skaitmeninio stabilizavimo funkciją, 6 kartų programinį priartinimą, filtrus. Galite filmuoti portretinį vaizdą, kurti pagreitintus ir sulėtintus vaizdo įrašus (iki 960 kadrų per sekundę). Filmavimo kokybė – puiki, funkcijų rinkinys – džiuginantis.

Labiausiai intriguojanti „Huawei“ naujovė – galimybė vienu metu fotografuoti arba filmuoti galine ir priekine kameromis bei gauti dvigubą vaizdą. Funkcija leidžia tuo pat metu naudoti ir skirtingo židinio nuotolio kameras. Į vaizdą galima įkomponuoti siūlomą muziką arba filmuoti „Story Maker“ režimu – išmanusis telefonas siūlo priekine ir galine kameromis sukurti kelis trumpus vaizdo įrašus ir sujungti juos į klipą. Originalu, žaisminga, užkrečia ir įtraukia ilgam.

Priekinė kamera turi 32 megapikselių jutiklį, jos vaizdo kokybė – puiki.

„Huawei“ nuotr./Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“
„Huawei“ nuotr./Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“

Reziumuoju:

- puiki pagrindinės kameros fotografavimo ir filmavimo kokybė (taip pat ir tamsoje);

- puiki priekinė kamera;

- įdomios ir netikėtos vaizdo kūrimo ir įrašymo galimybės.

Tik nesakykit, kad tai jūsų nesudomino.

Technika ir našumas

Siekdami jaunimui pasiūlyti patrauklią kainą gamintojai priversti galvoti apie kompromisus. Kamera? Čia viskas turi būti aukščiausiame lygyje. Dizaino sprendimai? Žemesnei, o ne aukštesnei klasei būdingi sprendimai nebus patrauklūs. Ekranas? Vienareikšmiai, turi džiuginti akis. Lieka telefono „varikliukas“. Deja, ne visi gamintojai taip svarsto ir dažnai kompromisų objektais tampa ir ekranas, ir kameros, ir tai kas yra po telefono dangteliu.

„Huawei nova 9“ dangtelis slepia naujausią įrangos platformą „Qualcomm Snapdragon 778G“ su aštuoniais „Kryo 670“ branduoliais. Jos daugiau nei pakanka, kad daug išteklių reikalaujančios programos bei aukštus grafikos nustatymus naudojantys žaidimai veiktų stabiliai. Ši platforma neturi įkaitimo problemų, kas būdinga ne vienam telefonui, kai jis pradeda intensyviai dirbti su grafika. Smagus niuansas: po dangteliu esantis „Snapdragon 778G“ yra taupus gamintojo pasirinkimas, leidęs sumažinti jaunimui skirto flagmano kainą, bet, dirbdami ir pramogaudami, jūs to nepajusite.

8 GB RAM ir 128 GB atminties? Galima vertinti įvairiai. 4300 mAh baterija? Galėtų būti ir talpesnė, tačiau tada bus didesnė, o telefonas storesnis ir sunkesnis. Dabar jis yra plonas ir lengvas, nes „Huawei“ rado pusiausvyrą tarp mažesnio baterijos dydžio (talpos) ir ilgesnio baterijos veikimo laiko – telefonas dirba ilgai, net jei nuolat kažką intensyviai veikia. Be to išsikrovusi baterija visiškai įkraunama per 38 minutes.

„Huawei“ nuotr./Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“
„Huawei“ nuotr./Išmanusis telefonas „Huawei nova 9“

Taigi reziumuoju:

- patrauklus dizainas;

- puikus ekranas;

- pagrindinis traukos taškas siūlo tiek daug žaismingų galimybių, kad sunku bus atsitraukti;

- elektronika jūsų nestabdys;

- baterija, intensyviai naudojant, dirbs visą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius