-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Moksleiviai nušluostė nosis studentams: jie geriau išmano, ką daryti su makaronais

Lietuvos čempionato „Makaronų tiltai 2017“ didysis finalas nepašykštėjo staigmenų – nors ilgamečių veteranų – Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) absolventų komandos „Be 100 (k)g nelūšim“, aplenkti niekam nepavyko, staigmeną pateikė dvi prizines vietas iškovojusios moksleivių komandos iš Vievio gimnazijos, rašoma pranešime spaudai.
VGTU Makaronų tiltai 2017
VGTU Makaronų tiltai 2017 / VGTU nuotr.

Gimnazistai aplenkė ir ketvirtoje vietoje paliko praėjusių metų rekordininkus – VGTU studentų komandą „Špikis“, kurie 2016 m. tarptautiniame tiltų iš makaronų statymo čempionate Vengrijoje pagerino Lietuvos rekordą.

Šiemet čempionatas išpildė organizatorių lūkesčius – aktyviai dalyvavo ir moksleiviai, ir studentai iš kitų aukštųjų mokyklų. „Sulaukėme dalyvių iš Kauno technologijų kolegijos, Vilniaus universiteto bei Vilniaus kolegijos. Džiaugiamės, jog renginys populiarėja ne tik tarp inžinerinės pakraipos studentų. Kasmet vis labiau tobulėja ir stiprėja moksleivių komandos – šiemet net dvi gimnazistų komandos puošėsi priziniais medaliais“, – sakė VGTU Statybos fakulteto doktorantas, lektorius, vienas iš Lietuvos čempionato „Makaronų tiltai 2017“ organizatorių Arvydas Rimkus.

Iš vienuolikos finale dalyvavusių komandų pirmąją vietą iškovojusios, nei vieno iš šešių VGTU „Makaronų tiltų“ čempionatų nepraleidusios VGTU absolventų komandos tiltas atlaikė 244,04 kg apkrovą. Antrą vietą pelnė „Makaronų tiltai 2017“ moksleivių čempionato nugalėtojai, komanda „Marmašeliai“ iš Vievio gimnazijos – jų tiltas atlaikė 231,44 kg. Trečiąja vieta taip pat džiaugėsi moksleiviai iš Vievio gimnazijos – komanda „Living la vida loca“ su 200,94 kg apkrovą atlaikiusiu tiltu.

VIDEO: Makaronu tiltai 2017 – griūnantys tiltai

Pagrindinį prizą – kelialapį į pasaulinį turnyrą „World Championship in Spaghetti Bridge Building 2017“ – pelnė ketvirtoje vietoje likusi VGTU studentų komanda „Špikis“ – jų tiltas šiemet atlaikė 176,44 kg. Teisė gegužės 25 d. vykti į tarptautinį čempionatą Vengrijoje jiems atiteko dėl to, kad tarptautiniame konkurse gali dalyvauti tik studentų komandos. VGTU studentai išsaugojo ir 2016 m. pasiektą Lietuvos rekordą – tąkart jų net 1 kg nesveriantis tiltas iš makaronų atlaikė 307,6 kg apkrovą.

Lietuvos čempionato „Makaronų tiltai“ taisyklės paprastos. Kiekviena komanda, sudaryta iš 1–4 narių, pasitelkusi 1 kg makaronų ir klijų turi pastatyti tiltą, išlaikantį kuo didesnę apkrovą. 2011 m. startavęs su keturiomis VGTU Statybos fakulteto studentų komandomis ir 23 kg apkrovą išlaikiusiu stipriausiu tiltu, čempionatas evoliucionavo į du – moksleivių ir visos šalies didįjį čempionatą, kuriame susitinka geriausi tiltų iš makaronų statytojai. Nuo praėjusių metų stipriausia studentų komanda laimi kelialapį į pasaulinį turnyrą World Championship in Spaghetti Bridge Building 2017, kuris šiemet vyks gegužės 25 d. Budapešte, Vengrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius