Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MRU „Gyvenimo startuolio“ turas – išskirtinė patirtis tūkstančiui Lietuvos moksleivių

Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovų turas „Gyvenimo startuolis“, skirtas Lietuvos vyresniųjų klasių moksleiviams, gruodžio mėn. baigė suplanuotus vizitus. Iš viso aplankytos – net 38 šalies mokyklos, susitikta su daugiau nei tūkstančiu Lietuvos moksleivių.
MRU nuotr./Mykolo Riomerio universitetas
MRU nuotr./Mykolo Riomerio universitetas

„Gyvenimo startuolio“ susitikimuose buvo suteikiama išskirtinė galimybė susipažinti su MRU universiteto dėstytojais, ekspertais bei MRU alumnais. Kitais metais planuojama tęsti susitikimus visoje Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

Dauguma moksleivių nėra apsisprendę

Karjeros ugdymo specialistai pastebi, kad dauguma 10-12 kl. moksleivių – nėra apsisprendę, vos vienas kitas žino, kokią studijų kryptį rinksis, tikslingai ruošiasi egzaminams. Dauguma moksleivių renkasi laikyti tokius valstybinius egzaminus, kur jaučiasi tiesiog stipresni. Dalis moksleivių bijo neišlaikyti lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos egzaminų.

Jaunuoliai nerimauja dėl pasirinktų egzaminų, dažnas neturi atsakymo: „Ar mano pasirinkti egzaminai padės įstoti į aukštąją mokyklą ir studijų programą, kurią rinksiuosi kur kas vėliau?“.

Pastebima aiški tendencija, kad trūksta informacijos ne apie priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarką, studijų kainas, konkursinio balo sandarą, o švietėjiškos informacijos apie profesijas, t.y. trūksta informacijos apie tai, ką dirba specialistai kiekvieną dieną, baigę vienokią ar kitokią programą, kokių asmeninių savybių ir kompetencijų reikia – skirtingų sričių profesionalams.

Naudingas turinys – prioritetas

MRU komanda kvietė mokyklas registruotis į nemokamas „Gyvenimo startuolio“ kūrybines dirbtuves, kurių metu, kartu su moksleiviais, buvo ruošiamasi ateities kūrimo žingsniams. Susitikimuose pristatytos galimos karjeros kryptys, atsižvelgiant į moksleivio asmenines savybes ir darbo rinkos poreikius, taip pat suteiktos konsultacijos – asmeninių finansų valdymo klausimais.

Kūrybinių dirbtuvių metu skatinama kurti tarpusavio ryšius ir formuoti aplinkos ratą, kartu aptartos moksleivių perspektyvos globaliame kontekste, suteiktos žinios ir vertingi praktiniai patarimai, kurie pravers siekiant sėkmingos karjeros.

Susitikimuose dalyvavo MRU politologė, lektorė Rima Urbonaitė; žurnalistė, diplomatė ir MRU rektorės patarėja Violeta Gaižauskaitė; kūrybinių projektų vadovas Dovydas Laukys; prof. Gintaras Černius; MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja komunikacijai Akvilė Alauskaitė; „Spotiself“ karjeros konsultantė Lina Stubrienė, dr. Artūras Jurgelevičius ir kt.

Mokyklos rinkosi tinkamiausią formatą

Mokykloms MRU siūlė išsirinkti joms tinkamiausią pristatymų formatą. Viena iš galimybių – „studijų mugė", kurios metu, MRU atstovai (priėmimo komanda, studentai ir dėstytojai bei partneriai) moksleiviams suteikė išsamias konsultacijas visais rūpimais klausimais.

Įvyko nuotolinis ar gyvas susitikimas „Penki ateities kūrimo žingsniai” tema, kurio metu MRU komanda pristatė studijų programas, universiteto suteikiamas galimybes bei suteikė praktinių patarimų moksleiviams, leidžiančių pasiruošti studentiškam gyvenimui. Dar viena alternatyva – įdomių ir aktualių paskaitų ciklas. Šių pristatymų metu, MRU priėmimo komanda, studentai ir dėstytojai bei partneriai pristatė pranešimus apie studijų reikšmę, asmeninių finansų valdymą, ateities planavimo ir kūrybiškumo svarbą.

MRU vykdytame projekte iš viso užsiregistravo 38 mokyklos – daugiausiai iš Vilniaus, Klaipėdos miestų bei Vilniaus apskrities. MRU komanda aplankė ir regionų bei mažų miestelių mokyklų moksleivius, kuriems dažnai trūksta padrąsinimo, žinių apie profesijas ir rinkos tendencijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius