Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinėje lazerių parodoje Kalifornijoje prisistato Lietuvos lazerių įmonės

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė JAV, Kalifornijos valstijos San Fransisko mieste, vykstančioje pasaulinėje lazerių parodoje „Photonics West 2024“ pirmą kartą istorijoje atidarė nacionalinį Lietuvos stendą. Iš viso parodoje pasauliui prisistato 23 mūsų šalies lazerių sektoriaus įmonės, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime spaudai.
Photonics West
Photonics West / EIMIN nuotr.

„Lietuvos lazerių pramonė yra vienas stipriausių šalies aukštųjų technologijų sektorių, kuriame veikia apie 60 įmonių ir dirba apie 1600 aukštos kvalifikacijos specialistų. Apie 80 procentų lazerių sektoriaus produkcijos eksportuojama į beveik 80 valstybių, todėl šioje parodoje dalyvaujančios Lietuvos lazerių bendrovės turi galimybių prisistatyti, išplėsti ryšius su užsienio partneriais ir taip dar labiau padidinti eksportą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Photonics West“ yra viena didžiausių fotonikos ir lazerinių technologijų parodų pasaulyje. Į ją atvyksta verslo atstovų, specialistų ir mokslininkų iš viso pasaulio. Šiemet Lietuva pirmą kartą turi nacionalinį stendą, o parodoje dalyvaujantis rekordinis Lietuvos įmonių skaičius rodo Lietuvos įmonių tikslą tapti vis labiau matomiems tiek Kalifornijos valstijoje, tiek apskritai tarptautinėje arenoje.

„JAV Lietuvos lazerių sektoriui yra labai svarbi rinka. Pastaraisiais metais į JAV Lietuva eksportavo apie 16 proc. savo lazerių produkcijos, o tai 2022 metais sudarė daugiau kaip 32,5 milijono eurų. Palyginti su ankstesniais metais, šis skaičius šoktelėjo net 25 proc. Todėl mūsų įmonės ne tik dairosi investicijų, bet jau ir pačios aktyviai investuoja į plėtrą už Atlanto, taip išnaudodamos didžiulį JAV potencialą, kuris atsiveria Lietuvos lazerių ir jų sistemų gamintojams“, – sako Lietuvos lazerių asociacijos vykdomoji direktorė Kristina Ananičienė.

Lietuvos lazerių pramonė turi solidžią reputaciją ne tik verslo, bet ir akademinių tyrimų srityje. Šiandien 95 iš 100 garsiausių pasaulio universitetų naudoja Lietuvoje sukurtas ir pagamintas lazerių technologijas. Lietuviškų lazerių galima rasti NASA, CERN ir kitose pasaulinio lygio institucijose.

Pastarąjį dešimtmetį Lietuvos lazerių pramonė smarkiai veržiasi į pramoninių lazerių rinką – dabar beveik pusę visos pramonės pardavimo sudaro pramoniniai lazeriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius