Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fitbit“ išbraukus Lietuvą iš sąrašo, šalies prekybininkai išaiškino sprendimą

Užsienio žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad išmaniųjų apyrankių gamintoją „Fitbit“ valdanti „Google“ šiuo produktu nebeprekiaus Lietuvoje ir kai kuriose kitose šalyse, prekybininkai teigia, kad šalies prekybos vietų toks sprendimas iš tiesų nepalies.
Išmanusis laikrodis „Fitbit Charge 4“
Išmanusis laikrodis „Fitbit Charge 4“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai, kad „Fitbit“ savo produktų nepardavinės kai kuriose rinkose, įskaitant ir Lietuvą, pranešta ketvirtadienį, kai šią naujieną paskelbė naujienų tinklalapis Androidauthority.com bei populiarus JAV naujienų portalas „Verge“.

Žinia patvirtinta ir oficialiame „Fitbit“ puslapyje.

„Pasirinktose šalyse nebeprekiaujame „Fitbit“ gaminiais, tačiau nesijaudinkite! Mes ir toliau palaikysime jus ir šiuo metu turimus įrenginius išleisdami programinę įrangą, atnaujindami saugumo priemones, suteikdami garantiją ir galimybę kreiptis į klientų aptarnavimo tarnybą.

Tai paveikė šias šalis aptarnaujančią svetainę: Kroatija, Čekija, Estija, Vengrija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Slovakija ir Kroatija.

Automatinis „Fitbit Premium“ narystės, įsigytos iš fitbit.com minėtose šalyse, pratęsimas bus nutrauktas nuo 2023 m. spalio 24 d.“, – rašoma „Fitbit“ puslapyje.

Pokyčiai palietė ir kitų žemynų valstybes – prekyba bus nutraukta Meksikoje, Malaizijoje, Filipinuose, Honkonge, Tailande, Pietų Afrikos Respublikoje ir „daugelyje Pietų Amerikos šalių“, rašo portalas „The Verge“.

Vis dėlto, panašu, kad ši naujiena teisinga tik iš dalies – pokyčiai palies tik tiesioginį pardavimų kanalą Fitbit.com, o paminėtų šalių prekybininkai iš tiekėjų produktus ir toliaus gaus.

„JAV bendrovės „Fitbit“ atstovai patvirtino, kad keičia planus ir Lietuvos bei keliose kitose artimose rinkose tiesioginiame pardavimų kanale – interneto portale fitbit.com – šiais išmaniais įrenginiais nebeprekiaus. „Bitės“ klientų tai nepaveiks, nes ir toliau turėsime šiuos įrenginius savo asortimente“, – 15min atsiųstame komentare teigė Tadas Navaitis, „Bitė Lietuva“ Pirkimų ir produktų didmeniniams klientams direktorius.

Kitos telekomunikacijų įmonės „Telia" e.parduotuvėje buvo skiltis „Fitbit“ įrenginiams, tačiau šiuo metu ji tuščia. Bendrovės atstovas komunikacijai Audrius Stasiulaitis 15min teigė, kad šiais įrenginiais nustota prekiauti gerokai anksčiau dėl menko jų populiarumo, o šios savaitės naujienos tam neturėjo jokios įtakos.

Kaip pastebėjo T.Navaitis, bendrai „Fitbit“ populiarumas tarp „Bitės“ klientų paskutiniu metu yra kritęs.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Fitbit Ionic
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Fitbit Ionic

„Išmanių dėvimų įrenginių rinkoje mažos kainos segmente „Fitbit“ nelengvai konkuruoja su kiniškais, tokiais prekės ženklais kaip „Xiaomi“ Vis tik lyderiai tarp „Bitės“ klientų išlieka „Samsung“ bei „Apple“, – pažymėjo jis.

„Google“ išmaniųjų apyrankių gamintoją „Fitbit“ už 2,1 mlrd. JAV dolerių sumą įsigijo 2019 m., tiesa, vėliau Europos Sąjungoje sekė teisiniai šio sandėrio patikrinimai.

Galiausiai ES 2020 m. gruodį uždegė žalią šviesą sandoriui, technologijų milžinei sutikus su iškeltomis sąlygomis, įskaitant sąlygą dėl vartotojų iš Europos sveikatos duomenų nenaudojimo reklamos tikslais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius