Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prestižinės „sparnuotosios“ raketos susidūrė su gamybos problemomis

Rusija susiduria su problemomis, susijusiomis su sparnuotųjų raketų AS-23a Kodiak, Rusijoje vadinamų Ch-101, gamyba, naujausioje apžvalgoje skelbia Jungtinės Karalystės gynybos ministerija. Šias raketas Rusijos pajėgos nuolat naudoja smūgiams Ukrainoje.
Rusijos raketos atakavo Kyjivą
Rusijos raketos atakavo Kyjivą / Ukrainos nacionalinė policija

JK gynybos ministerija antradienį pranešė, kad išanalizavo 2024 m. kovo 31 d. atvirų šaltinių nuotraukas, kuriose matyti raketų nuolaužos, nukritusios lauke Saratovo srityje, pietų Rusijoje, rašo „Business Insider“.

Iš pradžių manyta, kad tai galimai ukrainietiško bepiločio orlaivio dalys, tačiau atidžiau įsižiūrėjus paaiškėjo, kad nuolaužos greičiausiai yra rusiškos iš oro paleidžiamos sparnuotosios raketos Ch-101/Ch-102 fragmentai.

„Labai tikėtina, kad šios nuolaužos – anksčiau tą rytą į Ukrainą paleistos raketos“, – teigė JK gynybos ministerija.

Saratovo srityje yra Engelso aerodromas, kuriame bazuojasi keli bombonešiai, vykdantys tolimojo nuotolio smūgius Ukrainai.

Raketa Ch-101 yra rusiška pirmos klasės tiksliai valdoma raketa, kurios veikimo nuotolis yra apie 4 000 km. Ji buvo sukurta atakuoti svarbius karinius taikinius, tokius kaip aerodromai ir karo laivai. Dabar Rusija aktyviai naudoja tokias raketas prieš Ukrainą, o pastaruoju metu jos buvo nukreiptos prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą ar grūdų bokštus.

„Tikėtina, kad tokios prestižinės raketos gedimas rodo jos gamybos problemas, kurioms įtakos galėjo turėti sankcijos ir skubėjimas“, – teigė britų žvalgyba.

Kovo 31 d., naktį iš sekmadienio į pirmadienį Rusijos pajėgos surengė masinį raketinį puolimą Ukrainoje. Teigiama, kad buvo paleista 14 sparnuotųjų raketų iš lėktuvų Tu-95MS.

Kovo mėnesį Rusija taip pat apšaudė Ukrainą skraidančiomis bombomis, kurioms Ukraina gali pasipriešinti tik sunaikindama jas mėtančius lėktuvus. Kovo 27 d. Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sakė, kad Rusija per šešias dienas ant Ukrainos numetė apie 700 skraidančių bombų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius