Štai koks COVID-19 simptomas paskutiniu metu pasireiškia dažniausiai

Jungtinėje Karalystėje sparčiai išaugus užsikrėtimų skaičiui paaiškėjo, koks simptomas šiuo metu pacientus kankina dažniausiai.
Sergantis vyras
Sergantis vyras / 123RF.com nuotr.

Naujausiais duomenimis, iš viso 2,7 mln. žmonių Jungtinėje Karalystėje užsikrėtė virusu – prieš savaitę jų buvo tik 2,3 mln., praneša „Independent“.

Nuolatinį atvejų didėjimą lemia naujausi omikron subvariantai BA.4 ir BA. Pirmieji požymiai rodo, kad daugėja paguldymų į intensyviosios terapijos skyrių vyresnio amžiaus žmonių grupėse.

Tai didžiausias įvertintas bendras užsikrėtusiųjų skaičius nuo balandžio pabaigos, tačiau jis vis dar yra gerokai mažesnis už rekordinį 4,9 mln. atvejų, užfiksuotų kovo pabaigoje, kai siautėjo omikron BA.2.

Naujausioje COVID-19 analizės programėlės ZOE ataskaitoje nurodoma, kad gerklės skausmas dabar tapo dažniausiai pranešamu simptomu. Ši programėlė suteikia galimybė užsikrėtusiems žmonėms pranešti apie savo simptomus sergant virusu.

Pateiktus duomenis analizuoja Londono karališkojo koledžo mokslininkai, kurie stebi užsikrėtimo atvejus visoje Jungtinėje Karalystėje, taip pat nustato, kam gresia didžiausia rizika ir kur yra didelės rizikos vietovės.

Beveik 58 proc. visų programėle pasinaudojusių pacientų pranešė, kad jiems skaudėjo gerklę.

Kiti dažniausiai pasitaikantys simptomai buvo galvos skausmas, užgulta nosis ir kosulys.

Profesorius Timas Spectoras, vadovaujantis „Zoe Health Study“ programėlei, sakė: „COVID-19 vis dar paplitęs tarp gyventojų. ZOE sveikatos tyrimo duomenys rodo, kad šią savaitę kasdien buvo užregistruota daugiau kaip 350 000 atvejų – tai naujas rekordas Jungtinėje Karalystėje.“

Tad jei šiuo metu jaučiate į peršalimą panašius simptomus, beveik dvigubai didesnė tikimybė, kad tai bus COVID-19 o ne peršalimas.

Virusas taip pat vis dar yra labiausiai paplitęs Škotijoje, kur praėjusią savaitę COVID-19 užsikrėtė 312 800 žmonių, t. y. kas 17-as.

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos agentūros (UKHSA) klinikinių programų direktorė dr. Mary Ramsay teigė, kad „toliau daugėja susirgimų ir hospitalizacijų tarp 65 metų ir vyresnių asmenų, taip pat protrūkių slaugos namuose.“

T.Spectoras taip pat pažymėjo, kad tai nereiškia, jog vakcinos tampa neveiksmingos: „Dabartinis virusas gali būti labiau užkrečiamas, tačiau paprastai sergama lengviau, o COVID-19 vakcinos kaip tik ir nulemia šį švelninantį poveikį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius