Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 18 /14:59

„Tele2“ pristatė sparčiausią mobilųjį internetą, bet jį galima pasiekti tik su vienu telefonu

Dar prieš metus „Tele2“ tikino nematantys poreikio diegti LTE ir „LTE Advanced“ ryšio, o trečiadienį įmonė žurnalistams pristatė sparčiausią mobilųjį internetą Lietuvoje 4G++, kuris teoriškai leistų pasiekti 375 Mbps spartą. „Tele2“ tikina jau dabar pagal inovacijų skaičių lenkianti „Omnitel“, „Omnitel“ atstovai teigia, kad 4G++ jų tinkle veikia nuo gegužės.
Pristatymo akimirka
„Tele2“ vadovas Petras Masiulis pristato 4G ++ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mūsų interneto greitis yra didžiausias Baltijos šalyse, pagal tai aplenkėme ir estus. Visa tai padaryta ne laboratorijos sąlygomis, o su viduje ir lauke veikiančia įranga“, – trečiadienį technologijos pristatymo metu žurnalistams sakė „Tele2” generalinis direktorius Petras Masiulis.

Po kelių bandymų 4G++ pavyko pasiekti 315 MB/s greitį su „Galaxy Edge Plus“ telefonu.

„Tele2“ šalia savo būstinės esančiame salone žurnalistams pademonstravo, kaip veikia 4G++ įranga. Po kelių bandymų 4G++ pavyko pasiekti 315 Mbps greitį su „Galaxy Edge Plus“ telefonu.

Tiesa, spartą norintiems įvertinti vartotojams dar teks palaukti – bandymai buvo atliekami su specialiai tam pritaikytu „Samsung“ modeliu, o kitiems „Galaxy Edge Plus“ savininkams reiks palaukti, kol „Samsung“ pritaikys įrangą kitiems modeliams.

Lietuvos rinkoje 4G++ (CAT 9) technologiją palaikančių įrenginių dabar nėra, jų daugiau tikimasi išvysti naujuose kitąmet pasirodysiančiuose modeliuose su naujais „Snapdragon“ procesoriais.

Apie tai, kaip techniškai vyksta ryšio vystymas, pasakojo „Tele2“ technikos vadovas Valerijus Kovzanas.

Anksčiau „Tele2“ 4G paslaugas teikė tik vienu dažniu – 800MHz arba 1800MHz ir tai teoriškai leido pasiekti 75 arba 150 Mbps greitį, tačiau realiai vartotojas galėjo gauti 50 Mbps spratą.

Tačiau suagregavus minėtų dažnių juostas – dalį spektro pasitelkus iš 1800MHz ir dalį iš 2600 MHz juostų, pasiekiamas CAT 9 greitis, kurio teorinė sparta siektų iki 450 Mbps. „Tele 2“ atveju suagregavus tris dažnių juostas (10 MHz , 20 MHz ir 20 MHz ) teoriškai galima pasiekti 375 Mb/s spartą.

„Trys dažniai reikalingi dėl vartotojų skaičiaus – yra daug vartotojų, kurie netelpa į dvi dažnių juostas, mes atidarome tarsi dar vieną juostą kelyje, atlaisvindami vietą kitiems vartotojams“, – sakė V.Kovzanas.

Iš viso „Tele2“ dabar turi 620 bazinių stočių, 60 iš jų palaiko 4G+, o 4G++ stotys yra dvi.

„Tele2“ tikina 4G ryšiu padengusi 90 proc. Lietuvos teritorijos,o 4G+ esą pasiekiamas 30 proc. Lietuvos vartotojų. 90 proc. 4G padengimą skelbia turinti ir „Omnitel“, tačiau jos 4G signalas stipresnis.

„Tele2“ atstovų teigimu, naujojo ryšio diegimo sąnaudos nėra didelės, nes „LTE Advanced“ diegiamas panaudojant jau esamą 4G ryšio infrastruktūrą.

„Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas teigia, kad, paskaičiavus vartotojams pristatytų inovatyvių paslaugų skaičių per trejus metus, „Tele2“ jau pralenkė „Omnitel“, kuri save pozicionuoja kaip technologijų lyderį.

Papidyta: „Omnitel“ atstovai sako, kad dar šių metų gegužės mėnesį  Vilniuje pristatė 4G++ įrangą komerciniam naudojimui.​

„Tuo metu rinkoje dar nebuvo klientui skirtos įrangos, kuri palaiko 4G++, bet įjungus šią technologiją, naudą pajuto 4G vartotojai – dėl padidėjusios talpos tinkle jie naršo didesniu greičiu. Šiuo metu technologija veikia jau keturiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose“, – sakė „Omnitel“ atstovas spaudai Mindaugas Sincorius ir pridūrė, kad jau po kelių savaičių „Samsung Galaxy Edge“ turintys „Omnitel“ klientai galės naudotis 4G++.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius