Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ pareiškė, kad E.Muskas ieško priežasčių atsisakyti perėmimo sandorio

„Twitter“ ketvirtadienį pareiškė, jog teiginys, kad Elonas Muskas buvo „suklaidintas“ siekiant su juo sudaryti 44 mlrd. JAV dolerių perėmimo sandorį, neatitinka susitarimo priežasčių ir faktų.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

Pareiškime „Twitter“ atmetė priešpriešines E.Musko pretenzijas, verslininkui siekiant atsisakyti balandžio mėnesį sudaryto sandorio dėl San Fransiske įsikūrusios bendrovės įsigijimo.

„Pasak E.Musko, jis – kelių įmonių įkūrėjas milijardierius, kurį konsultuoja Volstryto bankininkai ir teisininkai – buvo suklaidintas „Twitter“ pasirašyti 44 mlrd. JAV dolerių sandorį dėl perėmimo“, – pareiškė „Twitter“.

„Ši versija yra tokia neįtikėtina ir prieštaraujanti faktams, kaip kad ji ir skamba“, – pridūrė bendrovė.

E.Muskas praėjusią savaitę pateikė priešpriešinį ieškinį, siekdamas užginčyti „Twitter“ teiginį, kad milijardierius pagal sutartį privalo užbaigti perėmimo sandorį.

„Priešieškiniai yra proceso dalis, tačiau jie prieštarauja įrodymams ir sveikam protui“, – teigiama „Twitter“ pareiškime.

Penkių dienų teismo procesas, kuriame bus svarstomas „Twitter“ ieškinys E.Muskui, prasidės spalio 17 dieną.

„Tesla“ vadovas buvo žadėjęs „Twitter“ valdybai sumokėti po 54,20 JAV dolerio už akciją, tačiau liepą paskelbė nutraukiantis susitarimą, nes įmonė, jo teigimu, pateikė klaidinančius duomenis dėl netikrų paskyrų skaičiaus.

„Twitter“, kurios akcijų kaina ketvirtadienį siekė 41,06 JAV dolerio, neatsisakė skaičiavimų, kad tik mažiau nei 5 proc. platformos paskyrų yra vadinamieji botai.

„Twitter“ teismui nurodė, kad E.Musko teiginys, jog netikrų paskyrų skaičius viršija 10 proc., yra „nepagrįstas“.

Bendrovė taip pat ginčija verslininko teiginį, kad jis turi teisę pasitraukti iš sandorio, jei bus nustatyta, kad „Twitter“ pateikti skaičiai yra neteisingi, nes jis neprašė atitinkamos informacijos, kai teikė išpirkimo pasiūlymą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Twitter
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Twitter

„E.Muskas neparodė viso deramo kruopštumo – jis davė „Twitter“ tik dvidešimt keturias valandas priimti jo pasiūlymą, prieš pateikdamas jį tiesiogiai „Twitter“ akcininkams“, – sakoma pareiškime.

Bendrovė kaltina E.Muską susigalvojus priežasčių, kad galėtų išvengti susijungimo sutarties, kuri jam atrodo nebe tokia patraukli.

„Twitter visais atžvilgiais laikėsi susijungimo sutarties“, – rašoma bendrovės pareiškime, pateiktame teismui.

Socialinės žiniasklaidos platforma paragino akcininkus pritarti sandoriui, numatydama balsavimo dėl susijungimo datą rugsėjo 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius