Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukraina pristatė naujausią minoms atsparų šarvuotį „Inguar-3“

Ukrainos gynybos bendrovė „Inguar“ pristatė naujausią savo šarvuotąją kovos mašiną „Inguar-3“.
Šarvuotoji kovos mašina „Inguar3“
Šarvuotoji kovos mašina „Inguar3“ / Socialinių tinklų nuotrauka

Pagrindinė jos ypatybė yra ta, kad yra sukurtas kaip specializuota kovinė platforma modulinės konstrukcijos principu – kitaip nei kiti panašūs tos pačios klasės šarvuočiai, sukurti civilinių platformų pagrindu.

Nuo minų apsaugota transporto priemonė „yra lengvoji taktinė transporto priemonė, skirta puikiai veikti įvairiose karinėse aplinkose“, – rašoma gamintojo „Inguar“ interneto svetainėje.

Priduriama, kad „moderniausia“ transporto priemonė buvo sukurta su Ukrainos specialiųjų pajėgų pagalba ir atsižvelgiant į karo reikalavimus.

„Naujoviškos konstrukcijos vienatūrį kėbulą turinti „Inguar-3“ transporto priemonė gali būti įvairių variantų ir turi dvi važiuoklės versijas: 4x4 ir 6x6, abi sukurtos vienodai lengvai įveikti miesto ir bekelės iššūkius“, – teigiama šio šarvuočio aprašyme.

Jame įrengta ir įvairių pagalbinių priemonių: kiekviename vienete yra elektroninės kovos modulis, automatinė gaisro gesinimo sistema su optiniais jutikliais, oro filtravimo sistema, neutralizuojanti cheminę taršą, autonominis kabinos šildytuvas, oro kondicionavimo sistema ir 12 tonų traukos jėgos gervė.

„Ši transporto priemonė atstovauja naujos kartos modulinėms taktinėms šarvuotosioms transporto priemonėms su atskiromis priekinėmis ir galinėmis šarvuočių kapsulėmis, kurias galima pritaikyti bet kokiai užduočiai atlikti“, – apie savo gaminį pasakojo bendrovė „Inguar“.

Socialinių tinklų nuotrauka/Šarvuotis „Inguar-3“
Socialinių tinklų nuotrauka/Šarvuotis „Inguar-3“

Jis gali būti naudojamas personalo ir krovinių pervežimui, lydėjimo ir žvalgybos misijoms, greitojo reagavimo operacijoms. Negana to, prie jo galima pritvirtinti raketų ar artilerijos sistemas. Šarvuotis taip pat pasižymi neabejotinomis eksploatacinėmis savybėmis, patikimumu, todėl mūšio lauke yra neįkainojama priemonė, nurodė gamintojai, kurie ateityje planuoja dar tobulinti šį šarvuotį.

Karinių naujienų svetainėje „Defence Blog“ rašoma, kad šarvuotoje kovos mašinoje įrengtas 356 arklio galių „Deutz“ variklis, kelios kameros ir naktinio matymo galimybės, o plieno ir aliuminio šarvai padeda apsaugoti įgulą ir tuo pačių neprideda daug svorio.

Minoms atsparios kovinės priemonės tapo vienomis populiariausių, kurias Ukraina naudojo konflikte, pasižyminčiame tiek vienos, tiek kitos pusės taktika užminuoti vietoves.

Tačiau iki šiol ukrainiečiams teko pasikliauti Vakarų dovanotomis versijomis, pavyzdžiui, JAV pagamintais „MaxxPro“, kurie, kaip anksčiau sakė vienas Ukrainos karys leidiniui „The Sunday Times“, buvo „beveik nesunaikinami“.

Socialinių tinklų nuotrauka/Šarvuotis „Inguar-3“
Socialinių tinklų nuotrauka/Šarvuotis „Inguar-3“

„MaxxPro“ rusams yra kaip raudonas skuduras buliui, jie taikosi į jį iš visų jėgų“, – sakė jis, pridurdamas, kad apšaudymo metu pataikyta į vieną iš transporto priemonių, o minosvaidžiai smogė – į kitą, tačiau „visi viduje esantys žmonės išgyveno“.

„Jie tikrai išgelbėjo mūsų karių gyvybes“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius