Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos kariuomenė gavo naują karinę mašiną: štai kuo ypatinga

Neseniai internete paskelbtoje nuotraukoje matyti, kad Ukrainos kariuomenės dalinys, greičiausiai 3-ioji šturmo brigada, įsigijo desantinę šarvuotąją kovos mašiną „Wiesel“, kurioje įrengta prieštankinių raketų sistema TOW, rašo „Defence Express“.
Ukrainos kariuomenė gavo naują karinę mašiną.
Ukrainos kariuomenė gavo naują karinę mašiną. / „Open Source“ nuotr.

Atrodo, kad ši transporto priemonė „nuginkluota“ versija, kurią civilinėje rinkoje galima įsigyti be apribojimų, o raketų sistema buvo sumontuota ją pristačius. Raketos taip pat gali būti pakeistos bokšteliu arba kulkosvaidžiu.

Anot portalo, į unikalias „Wiesel“ kovines specifikacijas verta atkreipti dėmesį. Transporto priemonės kovinis svoris be ginkluotės yra tik 2,9 tonos, todėl ji gali būti transportuojama sraigtasparniais arba neleidžiama parašiutais iš lėktuvų. Įgulą sudaro 2-3 žmonės. Kitos charakteristikos nurodytos toliau.

Charakteristikos

  • Maksimalus greitis: 80 km/h
  • Svoris su TOW: 3,3 t
  • Svoris su kulkosvaidžiu „MK 20“: 3,3 t
  • Aukštis su TOW: 1,9 m
  • Aukštis su kulkosvaidžiu „MK 20“: 1,8 m
  • Ilgis su TOW: 3,3 m Ilgis su kulkosvaidžiu „MK 20“: 3,6 m
  • Plotis: 1,8 m

Masinė „Wiesel 1“ mašinų gamyba vyko 1989–1992 m., iš viso buvo pagaminta apie 350 dviejų versijų tankečių: pritaikytos TOW arba 20 mm automatiniam pabūklui. Taip pat yra ir „Wiesel 2“ variantas, kuris yra šiek tiek didesnis ir specializuotas sužeistiems kariams evakuoti.

Nepaisant amžiaus, Vokietijos Bundesveras tebeeksplotuoja apie 175 „Wiesel 1“ tanketes, iš kurių 102 sumontuotos su TOW raketų sistema.

Be to, 2019 m. Vokietijos kariuomenė užsakė modernizuoti savo „Wiesel“ parką, siekdama pakeisti TOW prieštankinėmis valdomomis raketomis MELLS (Izraelio „Spike LR“ licencijuota kopija), padidinant ugnies nuotolį nuo 3,75 iki 5,5 km.

Modernizuotų „Wiesel“ su „MELLS“ bandymai pradėti vykdyti 2022 m. gruodį, tačiau vėliau Vokietija nusprendė nutraukti šią programą. 2023 m. balandį žiniasklaida pranešė, kad vokiečiai iš Australijos įsigis 100 šarvuočių „Boxer“, kurie pakeis visus 175 „Wiesel 1“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius