Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypač pavojingas rusų ginklas kare su Ukraina: štai kokios jo galimybės

Rusija, atakuodama Ukrainą, intensyviai naudoja valdomąsias aviacines bombas. Rusijos kariuomenė per dieną gali paleisti iki 100 bombų, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadavietės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas, skelbia „Defence Express“.
Rusijos naikintuvas „Su-35“
Rusijos naikintuvas „Su-35“ / „Zuma press“/„Scanpix“

Jis paaiškino, kad valdomos aviacinės bombos yra ypač pavojingos, nes nuo paleidimo vietos iki taikinio gali nuskrieti iki 70 km.

J.Ihnatas pažymėjo, kad iš pradžių Rusija šiuos ginklus išbandė Chersono srityje, o Beryslavo rajonas patyrė didelės žalos.

J.Ihnatas pabrėžė bombų atakų keliamos grėsmės rimtumą. Jis pareiškė, kad vienintelė veiksminga kovos priemonė – sunaikinti bombas gabenančius orlaivius, tarp kurių yra naikintuvai „Su-35“ ir „Su-34“. Šie orlaiviai gali būti paleisti iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų, jūros ar net iš Rusijos teritorijos.

„Norint atremti šiuos orlaivius, mums reikia tolimojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos raketinių sistemų, tokių kaip „Patriot“, arba naikintuvų „F-16“, aprūpintų raketomis, galinčiomis pasiekti rusų „Suchoi“ orlaivius. Turime bent jau atgrasyti juos nuo priartėjimo prie mūsų sienų ir nustumti juos atgal“, – aiškino J.Ihnatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius