-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ergolain“ akustiniai sprendimai: garsą sugeriantys baldai, augalai, šviestuvai

Telefonų skambėjimas, kolegų diskusijos, kompiuterio klaviatūros barškėjimas, atidaromų ir uždaromų durų dunksėjimas – šie kasdieniai biuro garsai gali turėti neigiamos įtakos darbuotojų sveikatai bei produktyvumui. Žalingą triukšmo poveikį galima sumažinti, jei biuras bus įrengtas taikant šiuolaikinius akustinius sprendimus.
Ergolain akustiniai sprendimai
Ergolain akustiniai sprendimai / Refelt nuotr.

Daugiau nei 23 metus biurų ir HORECA projektus Lietuvoje ir užsienyje vystanti „Ergolain“ įmonių grupė ypatingą dėmesį skiria įrengiamų patalpų akustikai. Tinkamai pritaikyti akustiniai sprendimai aplinką padaro komfortiškesnę, patogesnę bei labiau pritaikytą kiekvieno poreikiams.

Valstybinė darbo inspekcija informuoja, kad triukšmas darbo vietoje kelia stresą darbuotojams, mažina darbingumą ir pasitenkinimą darbu. Triukšmingose įmonėse yra dažnesnė darbuotojų kaita, pravaikštos ir sergamumas, didesnė nelaimingų atsitikimų darbe tikimybė, mažėja produktyvumas.

Įstatymais nustatyta didžiausia leistina triukšmo darbo vietoje riba yra 85 decibelai (dB). Pvz., bibliotekoje vyrauja 20-30 dB garsai, ramiame biure fiksuojama 40-50 dB, įprastame pokalbyje tarp kolegų – 50-60 dB. Garsus radijas siekia 65-75 dB, durų, telefono skambutis – 80 dB, kelių grąžtas – 100-110 dB, kylančio lėktuvo, esančio už 25 m, sukeliamas garsas – 140 dB.

R.Ašmonaitės nuotr.„Ergolain“ verslo plėtros vadovė Monika Drigotienė
R.Ašmonaitės nuotr.„Ergolain“ verslo plėtros vadovė Monika Drigotienė

Monika Drigotienė, „Ergolain“ verslo plėtros vadovė, pastebi, kad vis daugiau užsakovų supranta kokybiškos akustikos svarbą šiuolaikiniame biure ir nuosekliai investuoja į naujausius kokybiškus akustinius sprendimus.

„Užsakovai žino tinkamai įdiegtų akustinių sprendimų kuriamą vertę biure ir noriai taiko triukšmo mažinimo inovacijas. „Ergolain“ ekspertai visada pasiūlo naujausius ir geriausiais konkrečiam biurui tinkamus akustinius sprendimus“, – kalba M.Drigotienė.

Pertvaros

Atviro plano biuruose darbo vietos atskiriamos akustinėmis pertvaromis, montuojamomis prie stalo. „Ergolain“ verslo plėtros vadovė atkreipia dėmesį, kad ne visos audiniu aptrauktos pertvaros sugeria garsą.

„Klientams siūlome akustines paneles, kurios dažniausiai būna pagamintos iš perdirbtų medžiagų. Šių panelių vidus yra užpildytas triukšmą sugeriančia akustine vata, todėl dirbant atvirame biure darbuotojai jaučiasi komfortiškiau. Beje, užsakovai gali pasirinkti panelių spalvą. Iš praktikos galiu pasakyti, kad dažniausiai mūsų klientai mėgsta į biuro interjerą įkomponuoti įmonės logotipą puošiančias spalvas“, – detalizuoja M.Drigotienė.

Priklausomai nuo darbo specifikos – jeigu darbuotojas biure daug kalba telefonu arba jam būtinas ypatingas susikoncentravimas į ekraną, dažnas sprendimas – stale įmontuojamos akustinės pertvaros iš trijų stalo pusių. Tokius baldinius komplektus dažnai renkasi IT bendrovės ar skambučių centrai.

L.Ciūnio nuotr./Darbo stalai su akustinėmis pertvaromis
L.Ciūnio nuotr./Darbo stalai su akustinėmis pertvaromis

Šiuolaikinių biurų erdves darbuotojai gali lengvai transformuoti. Pvz., prireikus surengti nedidelį pasitarimą, erdvę galima padalinti garsą sugeriančiomis mobiliomis pertvaromis. Tokiu būdu darbuotojai dirbantys grupėje netrukdys kolegoms, kuriems reikia susikaupti prie individualių projektų.

Sienos

Baltai nudažytos biurų sienos grimzta užmarštin. Šiuolaikiniuose biuruose sienos gali būti vienas iš triukšmą sugeriančių elementų. M.Drigotienė paaiškina, kad „Ergolain“ ekspertai siūlo sienose inkorporuoti modulinius, reljefinius dizaino sprendimus, kurie ne tik puikiai atlieka akustinę funkciją, bet ir puošia erdvę.

Naujausios tendencijos rodo, kad biurų interjeruose daugėja įvairių tekstūrų: stalas pagamintas iš faktūrinės plokštės, pertvara apvilkta veltiniu, ant sienos dera detalės iš kilimo ar kailio, garsą sugeriančių savybių turintys paveikslai. Akustiniai sprendimai tampa interjero detalėmis“, – detalizuoja „Ergolain“ verslo plėtros vadovė.

Apšvietimas

Įprasta manyti, kad originalių formų šviestuvai yra šviesos šaltinis bei interjero akcentas. Dabar biurų šviestuvai, pagaminti iš specialių garsą sugeriančių medžiagų, tampa akustiniais sprendimais.

M.Drigotienė pateikia pavyzdį, kad biurų susitikimų kambariuose jau tampa standartu lubose įmontuotus šviestuvus keisti šviestuvais, apdirbtais akustine medžiaga.

Ergolain nuotr./„Ergolain“ pasiūlymas. Akustiniai šviestuvai
Ergolain nuotr./„Ergolain“ pasiūlymas. Akustiniai šviestuvai

Akustiniai nameliai ir augalai

Atviro plano biuruose galima sukurti kompaktiškas erdves, kuriose darbuotojai gali susikaupę dirbti, diskutuoti nedidelėse grupėse. „Ergolain“ klientai dažnai renkasi vienvietes, dvivietes ar keturvietes „Talk Talk“ būdeles. Pasaulinės interjero tendencijos rodo, kad biuruose įprasta turėti sumontuotą mini erdvę – akustinę keturvietę būdelę tarsi atskirą kambarį.

Dar viena akustinė alternatyva – minkštasuoliai su paaukštintomis sienelėmis, kuriuos galima įkurdinti bet kurioje biuro vietoje.

Ergolain nuotr./„Ergolain“ Akustiniai minkštasuoliai BOXY
Ergolain nuotr./„Ergolain“ Akustiniai minkštasuoliai BOXY

Įdomu tai, kad šiuos viešosioms erdvėms pritaikytus akustinius minkštasuolius bei „Talk Talk“ akustines būdeles „Ergolain“ gamina savo fabrike Šiaulių rajone.

M.Drigotienė atkreipia dėmesį, kad vis svarbesniu biuro akcentu tampa garsą sugeriantys augalai. Įmantrių formų, iš perdirbto plastiko pagaminti augalai ne tik atrodo estetiškai, tačiau ir absorbuoja perteklinius garsus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius