-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI aiškinsis, kokie aitvarai K.Brazauskienės sūnui sunešė turtus Floridoje

„Ateikit, pasitarsim“, – tokiais žodžiais Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) kreipiasi į Kristinos Brazauskienės sūnų Ernestą Butrimą. Po 15min publikacijų verslininkas veikiausiai turės pasiaiškinti, iš kokių pinigų apsirūpino prabangiu nekilnojamuoju (NT) turtu Majamyje.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VMI jau kurį laiką domisi E.Butrimo ir K.Brazauskienės kontroliuojamos bendrovės „Draugystės“ viešbutis veikla. Mokesčių inspektoriai veiksmų ėmėsi po 15min tyrimo, atskleidusio, jog ši bendrovė 2010 m. už 220 tūkst. dolerių įsigijo privačią rezidenciją Majamyje, vargiai suderinamą su viešbučio veikla.

VIDEO: Amerika pirty: Kristinos Brazauskienės verslas nuslėpė turtą Floridoje?

Dabar atėjo ir E.Butrimo eilė.

Ketvirtadienį publikuotas 15min tyrimas atskleidžia, jog E.Butrimas su savo tėvu, K.Brazauskienės buvusiu vyru, valdo prabangius apartamentus Floridoje, vos apie pusantro kilometro nuo garsiųjų Majamio paplūdimių. Turtas 2008 m. įgytas už įspūdingą 380 tūkst. dolerių sumą.

„Google Maps“ nuotr./K.Brazauskienės sūnus turi prabangius apartamentus viename iš šių Majamio dangoraižių
„Google Maps“ nuotr./K.Brazauskienės sūnus turi prabangius apartamentus viename iš šių Majamio dangoraižių

Reaguodama į šią informaciją, VMI patvirtina, jog imasi papildomų kontrolės priemonių jau atliekamame tyrime.

„VMI šiuo metu atlieka viešumoje pasirodžiusios informacijos apie viešbučio UAB „Draugystės“ viešbutis bei susijusių asmenų galimai vykdytų sandorių vertinimą ir asmenų teiktų deklaracijų analizę. Be abejo, šiame kontekste bus įvertina ir šiandien portale 15min pasirodžiusi nauja informacija apie kitus publikacijoje minimų asmenų ir bendrovių Floridoje (JAV) valdytus nekilnojamojo turto objektus ir su jais susijusius sandorius. Informacija padės VMI tinkamai įvertinti aprašytų situacijų mokestinių prievolių vykdymą“, – 15min teigė VMI komunikacijos vadovas Darius Buta.

Pasak jo, skubotų išvadų VMI nedaro, tačiau 15min atskleisti faktai esą kelia rimtų klausimų.

Darius Buta
Darius Buta

„Mokesčių administratorius norėtų tikėti mokesčių mokėtojų sąžiningumu bei pasikliauti geranorišku abipusiu bendradarbiavimu, tačiau šiuo atveju norint nuodugniai išsiaiškinti situaciją ir įvertinti faktus #ateikitpasitarsim išvengti, ko gero, nepavyks“, – pridūrė D.Buta, panaudodamas socialiniuose tinkluose VMI pastaruoju metu garsinančią grotažymę.

15min primena, jog „Draugystės“ viešbutis 2010 m. nusipirktą rezidenciją Majamyje pardavė pernai. Sandorio vertė – 420 tūkst. dolerių, 200 tūkst. dolerių brangiau nei mokėta perkant šį NT objektą. Įmonės finansiniuose dokumentuose šis turtas nebuvo atspindėtas. Greičiau priešingai – oficialiuose dokumentuose „Draugystės“ viešbutis deklaravo apskritai neturintis nuosavo NT.

Tada E.Butrimas tvirtino nieko nežinantis apie Floridos rezidenciją, o „Draugystės“ viešbučio ryšį su šiuo turtu patvirtinančius dokumentus vadino klastotėmis. 15min išaiškinus naujas aplinkybes apie jo asmeniškai valdomą turtą Majamyje, verslininkas jau tikino nesakęs, kad dokumentai tikrai suklastoti. Iš kokių pinigų pirko apartamentus Majamio dangoraižyje, E.Butrimas neatsakė.

Seimo narė Agnė Bilotaitė dėl K.Brazauskienės ir jos sūnaus turtų Floridoje kreipėsi į VMI ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT). FNTT prašoma išaiškinti, ar iš teisėtų pajamų susikrauti turtai Floridoje, o taip pat – ar „Draugystės“ viešbutis galimai apgaulingai tvarkė savo buhalteriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius