Daugiau straipsnių

Misija įmanoma: kai norisi gražesnių namų neišlaidaujant

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Didėjant kasdienėms išlaidoms ir žmonėms nuolat ieškant būdų sutaupyti, IKEA žengia svarbų žingsnį ir, siekdama kuo daugiau prekių padaryti prieinamas daugeliui, nuo vasario 1 d. sumažino kainas.

Kėtudė KRITTER

„Vadovaujamės vizija kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui ir norime, kad kuo daugiau Lietuvos gyventojų galėtų sau leisti įsigyti funkcionalių, estetiškų ir tvarių sprendimų namams. Tiek mūsų šalyje, tiek visame pasaulyje IKEA stengiasi prisitaikyti prie kintančios rinkos situacijos ir mažinti kainas, vos atsiradus tokiai galimybei. Nepaisant ekonominių neramumų, kuriuos šiuo metu patiria pasaulis, galima įžvelgti ir teigiamų pokyčių. Sumažėjus gamybos sąnaudoms, susijusioms su žaliavomis ir tiekimu, darome viską, kad tiesioginę to naudą pajustų ir mūsų pirkėjai, t. y. mažiname kainas“, – sako Jolita Juodzevičienė, IKEA rinkos vadovė Lietuvoje. Nuo vasario 1 d. nauja žemesnė kaina įsigaliojo ne tik fizinėse IKEA prekybos vietose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose, bet ir el. parduotuvėje.

IKEA nuotr./Dėžė DRÖNA 2
IKEA nuotr./Dėžė DRÖNA 2

Dar žemesnės baldų ir interjero detalių kainos

Žemesnės kainos taikomos daugiau nei tūkstančiui asortimento prekių iš įvairių kategorijų: nuo ikoninio dizaino sofų ir fotelių iki daiktų laikymo baldų ir interjero detalių. Pavyzdžiui, dėžė DRÖNA nuo šiol kainuoja 2,99 Eur (ankstesnė kaina – 3,99 Eur), vaikiška kėdutė KRITTER – 15 Eur (ankstesnė kaina – 20 Eur), užuolaidos HILJA – 14,99 Eur (ankstesnė kaina – 19,99 Eur, komoda MALM 44,99 Eur (ankstesnė kaina – 54,99 Eur), rašomasis stalas MICKE – 79 Eur (ankstesnė kaina – 99 Eur).

Pasak J.Juodzevičienės, IKEA reguliariai peržiūri prekių kainas, kad jas, siekdami gyventi gražiau, galėtų įsigyti kuo daugiau žmonių.

IKEA nuotr./Dėžė DRÖNA
IKEA nuotr./Dėžė DRÖNA

„Pandemijos, infliacijos ir karo laikotarpiu pastebėjome, kad gyvenimas namuose išlieka daugelio Lietuvos gyventojų dėmesio centre. Būtent dėl šios priežasties ir mažiname kainas – norime, kad žmonės galėtų kurti gražesnį kasdienį gyvenimą namuose be didelių išlaidų“, – dalijasi IKEA atstovė ir priduria, kad nauja žemesnė kaina yra ne laikina akcija, o ilgalaikis IKEA įsipareigojimas. Nuolat optimizuodama kainodaros grandinę ir didindama apimtis, IKEA siekia mažinti gamybos sąnaudas, o kartu su jomis – ir kainas pirkėjams.

Pernai IKEA minėjo 80-ąsias veiklos metines. Į Baltijos šalių rinką bendrovė įžengė 2013 metais, kai buvo atidaryta pirmoji parduotuvė Vilniuje. Paskutiniu metu IKEA sparčiai plėtėsi Baltijos regione: 2022 metais atidaryta parduotuvė Estijos sostinėje Taline, 2023 metų vasarą duris atvėrė nauja planavimo ir prekių užsakymo vieta Šiauliuose, o šį pavasarį planuojamas dar vienas atidarymas Latvijos mieste Liepojoje. Tai bus jau aštunta IKEA pirkėjų aptarnavimo vieta Baltijos šalyse.

Prekės už naują žemesnę kaina IKEA‘oje čia.