Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepenimis būtina pasirūpinti anksčiau nei jos paprašo

Kepenų ligos – viena iš dešimties pagrindinių mirties priežasčių. Ir t ai nenuostabu, nes gyvename nesveikai, o visus žalingus produktus,kuriuos suvartojame, nukenksminti turi kepenys. Netaisyklinga mityba, besaikis alkoholio vartojimas ir k ai kurie medikamentai kepenis žeidžia, vystosi įvairios kepenų ligos. Jos dažnai diagnozuojamos pavėluotai, nes pirminėje ligos stadijoje nesukelia didelių negalavimų.
„Liveril“ patogu vartoti – pakanka 1–2 tablečių per dieną, papildomai nereikia multivitaminų papildų.
„Liveril“ patogu vartoti – pakanka 1–2 tablečių per dieną, papildomai nereikia multivitaminų papildų.

Yra daugybė natūralių medžiagų, kurios gali padėti išlaikyti kepenis sveikas.

Žalojantys veiksniai –šiuolaikinis gyvenimo būdas

Pagrindiniai kepenų ligų rizikos veiksniai – dažno šiuolaikinio žmogaus kasdienio gyvenimo palydovai: alkoholis, netaisyklinga mityba, medikamentai ir kt. Alkoholis daro didžiausią įtaką kepenų ligoms. Beabejo, iš pradžių kepenys sugeba jį nukenksminti, tačiau, ilgiau piktnaudžiaujant, kepenų funkcija sutrinka. Kita žalojanti priežastis – kai kurie medikamentai. Norint išsaugoti kepenis sveikas, reikėtų vengti gausaus gyvūninės kilmės riebalų vartojimo, cukraus, druskos, kavos. Kepenų pažeidimų riziką didina ir šių dienų rykštė – nutukimas.Tačiau svarbu pabrėžti – kepenys mėgsta saiką: joms kenkia ne tik besaikis valgymas, bet ir besaikis badavimas. Kepenų ligos labai apgaulingos, nes pradinėse stadijose dauguma pacientų jaučiasi sveiki, niekuo nesiskundžia arba negalavimai nedideli (silpnumas, apetito stoka, skausmas ardiskomfortas dešiniajame šone, pykinimas) ir todėl nesikreipia į gydytoją. Tik vėlyvose ligos stadijose išryškėja kepenų ligoms būdingi simptomai: pagelsta oda ir gleivinės, padidėja pilvo apimtis, vargina pilvo skausmas, sutrinka virškinimas. Kadangi, pajutus ryškius simptomus, kepenų ligas sėkmingai išgydyti galibūti per vėlu, svarbu jau dabar įvertinti savo gyvenimo būdą ir kepenų ligų riziką bei imtis prevencijos.

Paprasta ir veiksminga

Yra nemažai augalinių medžiagų,kurios gali padėti išlaikyti kepenis sveikas. Tikrasis margainis (lot. Silybummarianum)– žinomas jau tūkstantmečius, kepenims naudingas augalas. Iš šio augalo sėklų gaunamas silimarinas, biologiškai aktyvi medžiaga, kuri palaiko kepenų funkciją, detoksikaciją, virškinimą. Dar vienas kepenims palankus augalas – artišokas. Jis palaiko kepenų veiklą ir detoksikaciją. Daugybę kepenims naudingų medžiagų galime rasti kasdieniniame maiste, pavyzdžiui, jaučio kepenyse, kiaušiniuose, žiediniuose kopūstuose yra gausu kepenų funkciją palaikančio cholino. Daržovėse, vaisiuose, grūduose yra daug antioksidantų– vitamino C, E, seleno,cinko ir kt., kurie apsaugo viso organizmo, o taip pat ir kepenų ląsteles nuo oksidacinio pažeidimo. Lapinėse daržovėse, mėsoje gausu geležies, foliatų, vitamino B12, kurie dalyvauja ląstelių atsinaujinimui svarbiame ląstelių dalijimosi procese. Svarbu paminėti, kad hepatocitai yra vienos greičiausiai atsinaujinančių ląstelių, tad laiku imantis prevencijos priemonių kepenų funkciją galima visiškai atstatyti.

MAKSIMALUS KEPENŲ FUNKCIJĄ PALAIKANČIŲ MEDŽIAGŲ ŠALTINIS – „LIVERIL“

Visų aukščiau išvardintų medžiagų ir dar daugiau yra Jungtinėje Karalystėje sukurtame maisto papilde „Liveril“. Jo sudėtyje yra ne tik optimali silimarino dozė, artišoko, antioksidantų, bet ir amino rūgščių, N – acetilcisteino, cholino, inozitolio, Lornitino, L-karnitino, daugelio vitaminų ir mineralų. „Liveril“ patogu vartoti – pakanka tik 1–2 tablečių per dieną. Be to, papildomai nereikia vartoti multivitaminų papildų, nes „Liveril“ sudėtyje yra pakankami kiekiai visų būtiniausių vitaminų irmineralų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius