Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai turės galimybę susitikti su „Šnobelio“ premijos laureatu: garsusis mokslininkas Karlas atsakys į pačius keisčiausius klausimus

Vienas garsiausių mokslo influencerių pasaulyje dr. Karl Kruszelnicki šiais metais LOGIN konferencijos žiūrovams papasakos apie geriausius mokslo pasiekimus Australijoje ir ne tik. „Harvardo Ig Nobelio“ – „Šnobelio“ – premija apdovanotas mokslininkas atskleis ne tik įdomius, bet ir priverčiančius nusišypsoti faktus apie kiekvieno iš mūsų kasdienybę.
Dr. Karl Kruszelnicki
Dr. Karl Kruszelnicki / Ross Coffey nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Login

Dr. Karl Kruszelnicki arba kitaip tiesiog daktaras Karlas yra žinomas visame pasaulyje dėl savo nuotaikingos išvaizdos, linksmo būdo ir unikalaus požiūrio į mokslą – jis padeda žmonėms atsakyti į keisčiausius ir juokingiausius klausimus, tokius kaip: kodėl bambų duobutėse randame dulkes, kodėl išgėrus alaus kyla burbuliukai, kodėl 5G ryšys mūsų nenužudys ir kt. Jo įžvalgos yra vertinamos kitų mokslininkų bei akademikų visame pasaulyje, daktaras Karlas yra gavęs „Ig Nobelio“ prizą – šis apdovanojimas yra skiriamas už keisčiausius atliktus mokslinius tyrimus ir vadinamas „Šnobelio“ premija. Taip pat 2019 metais apdovanotas prestižiniu UNESCO Kalinga prizu už indėlį į mokslo populiarinimą.

Gimęs ir užaugęs Švedijoje, žydų pebėgėlių šeimoje, daktaras Karlas ir jo šeima, buvo priversti bėgti nuo karo ir emigruoti į Australiją, kur turėjo prisitaikyti prie visiškai naujos aplinkos, išmokti kalbą ir atrasti laimę tolimoje šalyje. „Šis neeilinis žmogus per savo karjerą išbandė samdomo darbininko, taksi vairuotojo, mechaniko, filmų kūrėjo ir net orų pranešėjo roles, o dabar džiaugiasi galimybe mokytis visą gyvenimą – turi inžinerijos, medicinos, chirurgijos, biomedicinos ir fizikos diplomus, yra parašęs 47 knygas, veda įvairias televizijos laidas, Sidnėjaus vaikų ligoninėje dirba gydytoju, dėsto universitete bei skleidžia žinią apie mokslo svarbą ir nuostabias galimybes, kurias jis atveria. Tai tikrai bus vienas labiausiai prikaustančių dėmesį pranešėjų LOGIN festivalyje,“ – sako LOGIN vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Išgirskite šį įdomų ir įkvepiantį pranešėją LOGIN 2021 konferencijoje, kuri šiemet vyks virtualioje erdvėje, tačiau vyks net 5 dienas ir sukurs daugiau kaip 55 valandas įdomaus ir įtraukiančio turinio. Organizatoriai skaičiuoja, kad bus daugiau kaip 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių. LOGIN festivalyje visos temos yra įkvėptos technologijų proveržio, inovacijų vystymo ir nuolatinio progreso įvairiose gyvenimo srityse. LOGIN pranešėjai kalbės labiausiai visuomenėje šiuo metu eskaluojamomis temomis, tokiomis kaip vakcinų kūrimas, digitalizacijos paveikta psichinė sveikata, tvarumas, rinkodaros ir prekių ženklų kūrimo inovacijos, šiuolaikinis menas ir kultūra, dirbtinio intelekto sukuriamos galimybės, mokslo inovacijos, vis augantis kibernetinis pavojus ir kitos aktualios temos apie tai kaip pasaulis gyvens rytoj. Visus LOGIN pranešėjus galima rasti www.login.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius