-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Regis, Darbo partiją domina tik vienalytės santuokos

Darbo partijos vadas Valentinas Mazuronis, atrodo, smarkiai nuobodžiauja. Žmogus aiškiai neturi ką veikti. Nieko keista – jis nei pats dalyvauja Seimo rinkimuose, nei veda savo partiją į juos (paslaugiai perleido tą vargą kitam). Tačiau nenumaldomas noras švaistytis populistiniais pažadais ir dirbtinai kiršinti žmones vis tiek ima savo.
Saulius Skvernelis pristatė visus LVŽS sąrašo narius
Saulius Skvernelis pristatė visus LVŽS sąrašo narius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Darbiečių vedliui (nerinkiminiu laikotarpiu) nesvarbus Darbo kodeksas, kuris gresia Lietuvai dar didesne emigracija, o darbuotojams siūlo kone vergovines sąlygas. Jam nesvarbus švietimo darbuotojų pasipiktinimas dėl dirbtinai vilkinamo kolektyvinės sutarties pasirašymo (o turėtų rūpėti, nes Švietimo ir mokslo ministerijai, kaip ne kaip, vadovauja Darbo partijos ministrė).

Jam neįdomi galima korupcija Krašto apsaugos sistemoje bei kitur. Jo nejaudina prekybininkų pasityčiojimas iš visuomenės (prisidengiant tariama kova su alkoholio vartojimo žala) reikalaujant asmens dokumentų iš visų be išimties, perkančių alkoholį. Vienu žodžiu, jam nerūpi didžiosios problemos, kurios rūpi visuomenei. Jos nevertos pono plunksnos ir dėmesio.

Negražu ir negarbinga tai, kad tuos pasisakymus V. Mazuronis savo iniciatyva dar ir koreguoja

Ne – V. Mazuroniui dabar įdomiausia, ką kalba ir galvoja Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis bei kiti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai. V. Mazuronis uolia seka viešąją erdvę ir gaudo kiekvieną LVŽS nario pasisakymą, kuriuos paskui cituoja savo tekstuose.

Būtų nieko tokio, bet negražu ir negarbinga tai, kad tuos pasisakymus V. Mazuronis savo iniciatyva dar ir koreguoja. Kad skambėtų ne taip, kaip iš tikrųjų buvo pasakyta, o taip, kaip jam to norėtųsi.

Viena verta – ačiū už dėmesį. Kita vertus – ar ne prasmingiau ir naudingiau būtų domėtis savo partijų narių istorijomis dėl galimų kyšio gavimų, partijos perspektyvomis (pagal paskutines apklausas atrodančiomis gana liūdnai) ir panašias reikalais?

Ir, kad jau būtų visai ramu, specialiai V. Mazuroniui, aiškus ir galutinis atsakymas dėl LVŽS požiūrio į šeimą. Nebūtų sunku surasti ir pačiam, bet jei nesiseka – padėsime.

Citatos iš viešai skelbiamos LVŽS programos:

„LVŽS visada nuosekliai pripažino, kad vyro ir moters santuoka grindžiama šeima yra patikimiausias institutas, sudarantis geriausias sąlygas visiems jos nariams, kaip asmenybėms, visapusiškai ir visavertiškai atsiskleisti bei socialiniams įgūdžiams formuotis. Taip pat šeima, paremta giminystės ryšiais, kyla iš tėvystės ir motinystės. Mes pasisakome už ilgalaikių ir tvarių, t. y. santuoka ir giminystės ryšiais pagrįstų, šeimos santykių skatinimą. Vyro bei moters santuoka, giminystės, tėvystės ir motinystės ryšiais grįstos šeimos sąvokos įtvirtinimas Konstitucijoje yra vienas iš esminių žingsnių, kuriais bus siekiama nuosekliai kurti šeimai palankią aplinką“.

Mūsų nuomone, valstybinė šeimos politika turi būti orientuota ne į perteklinių teisinių institutų kūrimą, bet į Lietuvos šeimų gerovės skatinimą.

„Lietuvoje imama diskutuoti dėl partnerystės sureguliavimo, o kartu gyvenantys ir bendrą ūkį vedantys žmonės susiduria su turtinių santykių sprendimo problemomis. Mūsų nuomone, valstybinė šeimos politika turi būti orientuota ne į perteklinių teisinių institutų kūrimą, bet į Lietuvos šeimų gerovės skatinimą.

Partnerystės institutas yra perteklinis, jis pasižymi trumpalaikiškumu, mažesne atsakomybe, todėl manome, kad tai nėra Lietuvos šeimoms palankus teisinis institutas. Tačiau sieksime, kad bendrą ūkį vedantiems asmenims būtų sudarytos galimybės spręsti finansinius, paveldėjimo ir kitus klausimus, nekuriant šeimos teisinių santykių“.

Tikiuosi, dabar ponui V. Mazuroniui jau viskas aišku. Čia ir padėkime tašką beprasmėms diskusijoms. Koncentruokimės į tai, kas išties svarbu Lietuvai ir jos žmonėms – jei tik ponas pajėgus tai daryti.

P. S. Vakar per debatus LRT paaiškėjo, kad vienos lyties asmenų santuokos itin domina dar vieną darbietį - Vytautą Gapšį. Nors šiam tarsi irgi būtų svarbesnių reikalų – kad ir gynybinė strategija byloje dėl kyšininkavimo, kur ponas puikuojasi solidžiu įtariamojo statusu (beje, nebe pirmą kartą).

Jei taip ir toliau, tikrai pradėsiu įtarti kažką negero. Kita vertus - mat juos velniai. Jei V. Mazuroniui ir V. Gapšiui tikrai taip baisiai norisi, pažadu: balsuočiau už vienkartinę išimtį vienos lyties asmenų santuokai. Tik dėl jųdviejų laimės ir gerovės.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijos sąskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius