Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skelbiama antroji „TEDxKaunas 2018“ pranešėjų banga – kruopščiai atrinkti įvairių sričių ekspertai

Likus mažiau nei mėnesiui iki Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje Kaune vyksiančios pažangių idėjų konferencijos „TEDxKaunas 2018“, organizatoriai dalijasi antra informacijos apie pranešėjus banga. Praeitą savaitę 15min paskelbtų pranešėjų gretas papildo iš Bulgarijos atvykstantis mobilumo ekspertas Evgeny Apostolov, unikalių pasirodymų dvasinių ieškojimų ir meditacijos temomis autorė Inga Galinytė, bei teisininkė su menininkės siela Elena Vėgėlytė.
TEDxKaunas
TEDxKaunas / Organizatorių nuotr.
VIDEO: TEDxKaunas 2018: Terra Incognita

Evgeny Apostolov – Bulgarijoje pripažinimo sulaukęs aplinkai draugiško mobilumo propoguotojas

Pirmasis publikai paskelbtas užsienio pranešėjas Evgeny Apostolov savo karjerą pradėjo prekybos srityje, vėliau pradėjo gilintis į ekologiškumo sampratą ir šiuo klausimu konsultavo Šiaurinės Afrikos šalis. Bėgant metams, E.Apostolov skyrė vis daugiau laiko savo asmeniniam pomėgiui – važinėjimui dviračiu tol, kol jo hobis galiausiai išaugo į profesinę veiklą.

Dirbdamas tarptautiniuose projektuose, Evgeny Apostolov išvystė asmeninę pasaulėžiūrą, pagal kurią žmogaus judėjimas tuo pačiu metu gali būti traktuojamas ir kaip vartotojiškumo principas. Šiandien atstovaudamas Bulgarijos dviratininkų asociaciją Prezidento pozicijoje, „TEDxKaunas 2018 pranešėjas teigia: „Kuo atsakingesnis yra mūsų vartojimas, tuo tvaresnis ir draugiškesnis aplinkai yra mūsų mobilumas“. Kaip pakeisti visuomenės požiūrį keičiant žmonių kasdienius įpročius, remdamasis asmenine sėkmės istorija, Evgeny Apostolov atskleis jau lapkričio 18 dieną.

Organizatorių nuotr./Evgeny Apostolov
Organizatorių nuotr./Evgeny Apostolov

Paklaustas apie asmeninį Terra Incognita supratimą, Evgeny Apostolov drąsiai teigia, jog pirmiausia reikia pažiūrėti į dalykus kitu kampu: „Atrasti kažką nežinomo yra iššūkis – tai bandymas pažiūrėti iš kitos perspektyvos, iššaukiant savo kūrybišką mąstymą“. Siekiantiems suprasti ką nors naujo – atrasti savo Terra Incognita – ekspertas pataria mokytis idėjų dalinimosi su aplinkiniais meno, bei rasti bendrus sąlyčio taškus tarp savo ir kitų suvokimo, mąstymo ir norų.

Inga Galinytė – talentingoji jaunosios menininkų kartos performanso kūrėja Lietuvoje

Pirmoji, iš pirmo žvilgsnio, vyrišką „TEDxKaunas 2018“ pranešėjų ir meninių pasirodymų autorių kolektyvą papildė jausmingumu pasižyminti performanso kūrėja Inga Galinytė. Savo pasirodymus menininkė skiria analizuoti meditacijos, dvasinių ieškojimų ir žmogaus laikinumo temoms, bei perduoti unikalias žinutes žiūrovams. Atlikėjos biografiją sudaro pasirodymai ir tobulinimosi programos visame pasaulyje: mergina savo žinias gilino Jungtinėse Amerikos Valstijose, Izraelyje, Prancūzijoje, bei Lietuvos meno festivaliuose: „ARTVILNIUS’18“, „CREATurE Live Art“ ir kituose projektuose.

2017 metais Inga Galinytė buvo pakviesta dalyvauti socialiniame projekte-pasirodyme „Mirštu, kaip noriu gyventi“. Vilniaus traukinių stotyje ji, kartu su kolegomis atlikėjais, praleido 24 laukimo valandas – tokiu būdu idėjos autoriai norėjo atkreipti visuomenės dėmesį į organų donorystę. Iniciatyva ne tik buvo įvertinta kaip geriausia Baltijos regione 2017 metais, bet ir padėjo gerokai padidinti žmonių, sutinkančių būti įtrauktiems į organų donorystės programą, skaičių.

Organizatorių nuotr./Inga Galinytė
Organizatorių nuotr./Inga Galinytė

„Buvimas menininke man reiškia nuolatinį aplinkos ir vidinio pasaulio stebėjimą ir tyrinėjimą“, – teigia menininkė, „TEDxKaunas 2018 renginiui ruošianti unikalų ir niekada anksčiau neatliktą pasirodymą, kuriuo ji sieks atskleisti asmeninę Terra Incognita interpretaciją konferencijos žiūrovams.

Elena Vėgėlytė – pranešėja, pasiruošusi pakeisti jūsų požiūrį į tradicinį teisininko įvaizdį

Nedažnas mūsų gali pasakyti, kad žino ir supranta mokesčių teisę, todėl tai galima vadinti daugelio „Terra Incognita“. Su šia tema, papildydama „TEDxKaunas 2018“ pranešėjų gretas, mus supažindins mokesčių teisės ekspertė Elena Vėgėlytė. Mykolo Romerio Universiteto lektorė, „Vinted“ mokesčių teisės vadovė, Elena Vėgėlytė daugiau nei devynis metus praleido konsultuodama įvairiais mokesčių klausimais, įskaitant ir kripto valiutos sandorius bei skaitmeninio verslo apmokestinimą.

Teisė nėra vienintelė sritis kurioje savo įgūdžius realizuoja Elena. Gimusi menininkų šeimoje, specialistė taip pat mėgsta tapyti. Prieš panerdama į mokesčių teisės pasaulį, ji turėjo galimybę artimiau susipažinti su verslo ir maisto furgonėlių (food truck) industrijomis, taip pat nemažą savo gyvenimo dalį p. Vėgėlytė skyrė veiklai ne pelno siekiančiose visuomeninėse organizacijose (dažnais atvejais eidama organizacijos Prezidentės pareigas).

Organizatorių nuotr./Elena Vėgėlytė
Organizatorių nuotr./Elena Vėgėlytė

Atskleisdama savo įvairiapusę asmenybę ir patirtį, Elena Vėgėlytė džiaugiasi, jog dabartiniai jos klientai itin vertina jos norą išbandyti save skirtingose srityse: „Tai suteikė man neeilinių galimybių įsitraukti į naujas kylančias ir populiarėjančias teisines nišas“. Menininkės gyslelę turinti teisininkė „TEDxKaunas 2018“ metu paneigs tradicinius teisininkų profesijos stereotipus ir pristatys ateityje numatomas šios srities tendencijas.

Renginio „TEDxKaunas 2018“ metu šiandienines ir visame pasaulyje vyraujančias tendencijas pristatys septyni pranešėjai. Programoje taip pat numatyti trys meniniai pasirodymai. Norintiems išgirsti pranešėjų kalbas lapkričio 18 dieną organizuojamoje konferencijoje organizatoriai primena iki lapkričio 6 dienos registruotis pildant dalyvio anketą, kurią galima rasti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius