Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti tiesa sparčiai populiarėjančioje psichoterapeuto knygoje

Pirmą gegužės sekmadienį viešbučio „Radisson Blu“ konferencijų salė vos talpino visus, norinčius dalyvauti knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ pristatyme bei susitikime su knygos autoriumi M.G. Maksimaliečiu (Psichoterapeutas Marius Gabrilavičius).
Knyga „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė"
Knyga „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ / Užsakovo nuotr.

Šviesūs veidai, plačios šypsenos, pozityvus bendravimas išdavė, jog renkasi išties neeiliniai žmonės. Dalis jų jau buvo susipažinę su knygos turiniu, dalis senokai pasirinkę Maksimalisto gyvenimo būdą ir puikiai žino, jog viskas, apie ką pasakoja knygos autorius, – šimtaprocentinė ir nepaneigiama tiesa. Atsisakius priklausomybių lengvai pasiekiami tikslai, gerėja sveikata, atsiranda energijos naujų užmojų įgyvendinimui, taisosi santykiai su artimaisiais, kolegomis. Žmogus pereina į kokybiškai naują gyvenimo kelią ir tampa Maksimalistu – totaliu blaivininku.

Susitikime, be knygos autoriaus, dalyvavo ir kiti visuomenėje žinomi šviesuoliai: sveikos gyvensenos mokytojas, lektorius, laidos „0 laipsnių“ vedėjas, judėjimo „My Hero“ autorius Ignas Bakėjus, Lietuvos sveikuolių sąjungos atstovas Arminas Mockevičius, organizacijų „Optimalistas“, „Blaivybės akademija“, „Optimalietis“ vadovai.

Knygos pristatymai jau vyko ir Londone, o gegužės 21 dieną organizuojamas susitikimas Dubline. Užsienyje gyvenantys mūsų tautiečiai taip pat vis dažniau renkasi sąmoningą, nuo priklausomybių laisvą gyvenimą.

Užsakovo nuotr./M.G. Maksimaliečio knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ pristatymas  Vilniuje
Užsakovo nuotr./M.G. Maksimaliečio knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ pristatymas Vilniuje

Po susitikimo Vilniuje trumpai pakalbinome knygos autorių Marių Gabrilavičių (M.G. Maksimalietį).

– Vos balandžio viduryje pasirodžiusi Jūsų knyga „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ jau rado savo pirmus skaitytojus. Augantis knygos populiarumas greičiausiai neatsitiktinis. Drąsus, šokiruojantis, monetarinės sistemos užmačias demaskuojantis tekstas, atvirai dėstomos ir nepatogios daugeliui tiesos kelia susidomėjimą ir skatina susimąstyti bei rinktis savo kelią. Kokie tie galimi pasirinkimai?

– Pasirinkimas visada yra tik vienas iš dviejų: pozityvus arba negatyvus. Pozityvus ideologinis pasirinkimas – Maksimalizmas. Negatyvus, vedantis į pasaulio susinaikinimą – Narkomanizmas. Knygoje plačiai aiškinu, kuo jie skiriasi, ką laimi žmogus, tapęs Maksimalistu. Pozityvaus vidurio kelio arba laviravimo tarp pozityvių bei negatyvių pasirinkimų nėra. Saikingas blogio toleravimas jau yra blogis.

Maksimalistai – tai žmonės, atsisakę alkoholio, nikotino, „antidepresantų“, nelegalių psichotropinių narkotikų ir bet kokių kitų psichoaktyvių medžiagų vartojimo. Kadangi mokslininkai apie smegenis dar beveik nieko neišmano, yra ištyrę jų tik apie 5 procentus, tai Maksimalistų suvokimu, bet koks įsikišimas į smegenų veiklą yra jų veiklos sutrikdymas. Maksimalistai – tai visada totaliai blaivūs žmonės, maksimaliai išnaudojantys savo psichologinio bei fiziologinio aktyvumo potencialą. Tokie žmonės visapusiškai tobulėdami maksimaliai progresuoja.

– Jūs minite tik du galimus pasirinkimus. Kuris nors knygos skaitytojas gali suabejoti, nes priskiria save „saikingai vartojančių“ grupei. Ką galite jam pasakyti?

– Skystis, kurio formulė C2H5OH, yra nuodas žmogaus organizmui. O ar gali būti logiškas pasirinkimas saikingai gerti nuodus?.. Smegenų apsvaigimas tolygus jų sutrikimui. Po paskutinio jų apsvaiginimo jos maksimaliai atsistato tik per 2-3 savaites. Žmonės, nuolat vartojantys psichoaktyvias medžiagas, gyvena su nuolat netiksliai funkcionuojančiomis smegenimis.

Toks gyvenimo būdas yra ypatingai žalingas. Jei jūs galėtumėte rinktis kokiu žmogumi būti šiame Pasaulyje: pilnai sveiku ar psichiškai neįgaliu, tai, manau, trečio varianto – būti saikingu psichiniu ligoniu greičiausi nesvarstytumėte. Apie tai, kaip žmonėse atsiranda nelogiški bei jiems patiems žalingi, bet naudą monetarinės sistemos sergėtojams generuojantys sprendimai ir yra plačiau rašoma šioje knygoje.

Dar klausimas pamąstymui: ar žmogus, vos pradėjęs vartoti alkoholį, iš karto tampa degradavusiu alkoholiku? Kelias priklausomybėn – palaipsninis. Iš pradžių visi geria saikingai. Ir kur yra ta riba, kai saikingas gėrimas tampa nevaldomu? Kai renkasi jau ne žmogus alkoholį, o alkoholis jį?

– Mariau, Jūs jau eilę metų pats dirbate su žmonėmis, kurie kenčia nuo priklausomybių, padedate jiems iš to išsivaduoti. Ar tai, su kuo susiduriate konsultacijų metu ir paskatino Jus parašyti knygą plačiajai visuomenei?

– Turiu svajonę ir tikslą. Tai – totali blaivybė. Laisvas, gebantis savo mintis, aplinką, įpročius rinktis žmogus. Žmogus – kūrėjas. Tokie nuo gimimo buvome mes visi. Kol tapome paveikti, atitinkamai suprogramuoti ir įtraukti į monetarinės sistemos mechanizmą kaip jo detalės. Stebėdamas, analizuodamas, rinkdamas informaciją ne tik supratau, kaip veikia totali kontrolė, išlaikanti žmones sistemoje, bet radau ir būdą, kaip iš jos ištrūkti ir tapti laisvu renkantis. Susigrąžinti sau save, tapti atsakingam už savo gyvenimą, kiekvieną pasirinkimą. Norėjau savo knyga tai perduoti kiekvienam, kuris ją skaitys. Kaip man tai pavyko, įvertins skaitytojai.

Užsakovo nuotr./M.G. Maksimaliečio knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ pristatymas  Vilniuje
Užsakovo nuotr./M.G. Maksimaliečio knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ pristatymas Vilniuje

– Na, ir paskutinis klausimas: ką patartumėte savo knygos skaitytojams, ko jiems palinkėtumėte?

– Palinkėjimas jau yra mano knygoje ir tai išties svarbu: Brangieji, siūlau pabandyti visiems nuo šiandien, nuo dabar pat užvertus knygą išsikelti patį prasmingiausią savo gyvenime tikslą, t. y. pagyventi nors metus laiko absoliučiai blaiviai (be alkoholio, nikotino, „antidepresantinių vaistų“, kitų narkotikų, bei jokių kitų destruktyviai smegenis veikiančių medžiagų), kad įsitikintumėte, jog iki šiol egzistavote totalioje kontrolėje, narkozombio matricoje – pragare. Išbūti metus laiko visiškai blaiviam nėra paprasta, bet išbuvus jūsų laukia didžiausias gyvenime apdovanojimas – stiprus įsitikinimas, kad rojus yra įmanomas Žemėje.

Tuos, kas knygos dar neskaitė, kviečiu ją atsiversti ir įsigilinti į tai, kas ten dėstoma. Kas įdėmiai perskaitys šią knygą nuo pradžių iki galo, tas visą likusį gyvenimą nebegalės daugiau ramiai svaigintis. O tai reiškia, kad jei ir ne iš karto, tai kiek vėliau dar nedegradavęs alkoholinėje ar kitokioje narkomanijoje žmogus greičiausiai ryšis išbandyti totalią blaivybę.

VIDEO: Knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius