Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vasaros kelionės be vidaus degimo variklio. Kokią transporto priemonę pasirinkti?

Už lango jau matome 20 ir daugiau laipsnių perkopiančią temperatūrą, todėl po truputį pradedame suprasti, kad artėja tas laikas, kai daugelis iš mūsų pradės galvoti, kaip ištrūkti iš mus supančių betono sienų ir planuoti išvykas iš namų.
Dviratis
Dviratis / Shutterstock nuotr.

Be abejonės – geriausias būdas nuvykti į vasaros išvyką yra automobiliu. Kaip užkietėję automobilistai nieko kito sakyti ir negalėtume. Tačiau atmetus humorą – būtina suprasti, kad automobilis, šiltuoju sezonu, tikrai ne vienintelis daiktas, galintis jus nugabenti į gamtą.

Todėl šiame straipsnyje Autoplius.lt prisimena transporto priemones, šiltuoju metų laiku galinčias jus nugabenti į taip norimą tašką B, tačiau varomas ne vidaus degimo varikliu ir turinčias nebūtinai 4 ratus.

Dviračiai

Dviračiai – ne tik puikus būdas mėgautis vasaros orais, bet it puiki galimybė būti fiziškai aktyviu. Lietuvoje yra daugybė nuostabių dviračių maršrutų, kurie leidžia mėgautis gamta, kultūriniais lankytinais objektais ir vietiniais peizažais. Be to, keliautojai dviračiu gali lengvai pasiekti tas vietas, į kurias vykstant automobiliu dar tektų įveikti ir nemažą atstumą pėsčiomis.

Sakysite, kad norite į išvyką pasiimti ir savo šeimą? Tai jau seniai nebėra bėda. Ant dviračių transporto priemonių montuojasi ne tik kėdutės, bet ir priekabos, kuriose telpa net ne po vieną mažametį keliautoją.

Elektriniai paspirtukai

Elektriniai paspirtukai yra dar vienas populiarus būdas šviečiant saulei keliauti be vidaus degimo variklio. Šios transporto priemonės yra lengvos, kompaktiškos ir puikiai tinkamos tiek miesto keliautojams, tiek įveikti trumpiems atstumams už miesto. Elektriniai paspirtukai taip pat yra draugiški aplinkai, nes neturi CO2 išmetimo, todėl tai yra puikus pasirinkimas galvojantiems apie aplinką.

Riedučiai

Jei esate vienas iš tų žmonių, kurie pavasarį ir vasarą mėgsta būti itin fiziškai aktyvūs, į ekologiškų transporto priemonių sąrašą įtraukite ir riedučius. Riedučiai yra puikus būdas mėgautis šiltais orais ir tuo pačiu būti aktyviam. Riedučiai – nedideli ir lengvi, todėl juos galima pasiimti į kelionę, būsimų atostogų vietą ar net ofisą. Plius – atvirkščiai nei elektrinio paspirtuko, riedučių neteks krauti. O tai – dar draugiškesnis gamtai sprendimas.

Baidarės

Kalbėdami apie keliones, dažniausiai galvojame apie važiavimą sausuma. Kartais – apie keliones oru. Tačiau mūsų šalyje yra nemažai upių, o kai kuriuose regionuose ir ežerų, kuriais galima keliauti. Todėl jei mėgstate vandens pramogas, įdomią dienos kelionę gali garantuoti ir baidarė!

Jokio akseleratoriaus, variklio burzgimo, vairo, stabdžių ar kondicionieriaus. Tik vanduo, srovė ir jūsų pasirinkta kompanija. O kelionės metu galima mėgautis laiku su šeima, žvejoti ar net pasimaudyti iš karto, kai tik to užsinorite.

Žinoma, baidarė – nėra būdas keliauti greitai. O ir prie darbo specialaus parkingo, ko gero, nerasite. Tačiau tai gali būti puikus būdas praleisti laiką su artimaisiais, tuo pačiu metu įveikiant atstumą iki tikslo. O ir prie CO2 didinimo savo aplinkoje – neprisidėsite.

Autoplius.lt – ir paspirtukų skelbimai

Pavasaris ir vasara – puikus laikas išvykti iš miesto, mėgautis gamta ir atsipalaiduoti. O vidaus degimo variklio neturinčios transporto priemonės, tokios kaip dviračiai, paspirtukai, riedučiai ar baidarės yra puikus būdas tai padaryti. Šios minties vedami, svetainėje Autoplius.lt atidarėme dar vieną platformą, kurioje nuo šiol kiekvienas gali parduoti savo dviratį ar paspirtuką. Tai – puiki galimybė tiems, kurie nori atnaujinti savo pavasarišką transporto priemonę arba tiesiog ją parduoti. Tad nepraleiskite progos ir pradėkite planuoti savo šiltojo sezono keliones su ekologiškomis priemonėmis jau šiandien!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius