Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel: būtina atkurti žmonių pasitikėjimą dyzelinu

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, kad būtina atkurti žmonių pasitikėjimą dyzeliniais automobiliais po kilusio sukčiavimo skandalo. Ji taip pat teigia nepritarianti dyzelinių automobilių draudimui kai kurių miestų centruose.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos vyriausybės vadovė sakė labai pykstanti ant šalies automobilių gamintojų, kurie vadinamojo „dyzelgeito“ metu arba pažeidė įstatymus, arba pasinaudojo teisinėmis spragomis. Ji pridūrė, kad tai sukėlė grėsmę mažiausiai 800 tūkst. daro vietų itin svarbiame pramonės sektoriuje.

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki rugsėjo 24 d. vyksiančių parlamento rinkimų A.Merkel davė interviu laikraščiui „Bild“ ir kalbėjo apie vairuotojų nuogąstavimus dėl to, jog dėl kilusio „dyzelgeito“ smuko jų dyzelinių automobilių vertė.

A.Merkel atkreipė dėmesį į tai, kad buvo išleisti programinės įrangos atnaujinimai, kurie leido išspręsti dyzelinių automobilių taršos problemą, ir pridūrė, kad „siekdami užkirsti kelią dyzelinių automobilių vertės smukimui arba ją atkurti, mes privalome atkurti pasitikėjimą dyzeliu“.

Vokietijos kanclerė taip pat pasisakė prieš kai kurių Vokietijos miestų planus dalinai ir visiškai uždrausti dyzeliniams automobiliams įvažiuoti į miestų centrą. Ji mano, kad tai bus „sunkiai įgyvendinama“, ir pridūrė, kad rugsėjo 4 d, rengia susitikimą su savivaldybių atstovais šiuo klausimu.

Kaip žinoma, didžiulis skandalas automobilių gamybos sektoriuje kilo 2015 metais, kai „Volkswagen“ pripažino, jog vienuolikoje milijonų jos grupės gamybos dyzelinių automobilių visame pasaulyje buvo įdiegta speciali programinė įranga, leidusi klastoti oro taršos duomenis. Tai sudavė itin smarkų smūgį prekės ženklui „pagaminta Vokietijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius