Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bloga žinia skraidantiems iš Vilniaus: užsidaro vienas Jungtinės Karalystės oro uostų

Netoli Šefildo esantis Donkasterio oro uostas nuo spalio 31 d. nutraukia savo veiklą, praneša britų žiniasklaida. Privataus oro uosto savininkai šio žingsnio ėmėsi dėl, pasak jų, veiklos neatsiperkamumo. Šis sprendimas palies ir keliautojus iš Lietuvos – maršrutu Vilnius–Donkasteris du kartus per savaitę skraidina avialinijos „Wizzair“.
Tarptautinis Palangos oro uostas
Oro uostas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Donkasterio Šefildo oro uostas (DSA) bus uždarytas po to, kai jo savininkai pareiškė, kad „negauta jokių apčiuopiamų pasiūlymų“ dėl jo ateities, praneša BBC.

Oro uostą valdančios kompanijos „Peel Group“ atstovai teigė, kad jo uždarymo motyvu tapo „esminis finansinis neperspektyvumas“. Anot kompanijos, skrydžių skaičius į šį oro uostą nuo 2019 m. krito maždaug per pusę.

Donkasterio oro uostas veiklą pradėjo 2005 m.

Praėjusios savaitės penktadienį Pietų Jorkšyro politiniai lyderiai pasiūlė laikinai subsidijuoti oro uosto veiklą, kad DSA veiktų bent iki 2023 m., kol surastų investicijų tolesnei veiklai plėtoti.

Tačiau „Peel Group“ teigė, kad oro uosto veikla bus nutraukta nuo spalio 31 d.

Šiame oro uoste dirba 800 darbuotojų.

Pietų Jorkšyro meras Oliveris Coppardas teigė, kad pirmadienio pranešimas jį „sugniuždė“ ir supykdė dėl to, kokį poveikį uždarymas turės vietos bendruomenėms, praneša BBC.

Politikas sakė besitikintis, kad sprendimui uždaryti oro uostą įtakos dar gali turėti neįvardinta britų vyriausybės pagalba.

„Ministrė pirmininkė Liz Truss pati pasakė, kad nori apsaugoti DSA, todėl dabar vyriausybė turi mums pasakyti, ką ji galėtų padaryti, kad oro uostas liktų veikti“, – BBC cituoja meras.

Jei oro uostas iš tiesų bus uždarytas, toks britų verslininkų sprendimas palies ir Lietuvos keliautojus, kurie iki šiol „Wizzair“ lėktuvais skraidė maršrutu Vilnius–Donkasteris.

Šie skrydžiai vykdomi du kartus per savaitę, šis maršrutas atidarytas dar 2011 m.

Kol kas bendrovė neišplatino pranešimų, kokių veiksmų ketina imtis, jei toks britų verslininkų sprendimas iš tiesų būtų įgyvendintas. „Wizzair“ tinklapyje vis dar galima nusipirkti bilietus į Donkasterį lapkričio ir vėlesniems mėnesiams.

15min kreipėsi komentaro į bendrovę, tikimės papildyti.

Be „Wizzair“, šiame oro uoste skrydžius vykdo ir oro linijos TUI, besispecializuojančios atostogų kelionėse. Kompanija jau paskelbė, kad perkelia tris skrydžius Turkijos ir Kroatijos kryptimis iš Donkasterio į Lidso / Bradfordo oro uostą, praneša britų portalas itv.com.

Nors tokiu atveju susisiekimas su Jungtine Karalyste pablogėtų, keliautojai gali rinkti iš keliolikos kitų krypčių.

Iš Vilniaus ir toliau skraidoma į tris Londono oro uostus (Lutoną, Londono Sitį ir Standstedą), Lidso / Bradfordo, Belfasto ir Birminghamo oro uostus. Iki spalio 29 d. dar galima nuskristi į Liverpulį, vėliau „Ryanair“ šiuos skrydžius nutrauks.

Į Lutoną ir Standstedą taip pat galima nuskristi iš Kauno ir Palangos oro uostų. Keleiviai iš Kauno taip pat gali nuskristi į Liverpulį, be to, Laikinoji sostinė siūlo ir kryptis į Bristolį ir Edinburgą.

Tai – ne pirmas pranešimas pastarosiomis savaitėmis apie nutrūkstančius skrydžius į Lietuvą, tiesa, tokie sprendimai priimti dėl kitų priežasčių.

Mėnesio pradžioje paskelbta, kad penkias kryptis iš Vilniaus naikina avialinijos „Ryanair“, tarp jų jau minėtą Liverpulį. Rugsėjo viduryje buvo pranešta, kad skrydžius į Briuselį bent iki pavasario nutraukia „Brussels airlines“. Latvių „airBaltic“ žiemos sezonui taip pat gerokai apkarpė siūlomas kryptis – iš neseniai buvusių 11 krypčių paliko tik penkias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius