Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl įgyvendinamos sugriežtintos krovinių gabenimo kontrolės „LTG Cargo“ sulaukė 60 pretenzijų

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupei vasario mėn. pabaigoje dar labiau sugriežtinus krovinių gabenimo kontrolę, visiems kroviniams atliekant ypatingai detalias patikras ir išplėtus iš klientų renkamos informacijos kiekį, krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ sulaukė dalies jų reakcijos, rašoma LTG pranešime spaudai.
Kauno Palemono stotis
Kauno Palemono stotis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su sustiprintais sankcijų kontrolės principais nesutinka 37 įmonės, institucijos ir įstaigos iš šalių agresorių, kartu sudėjus jos pateikė 60 pretenzijų.

„Reaguojame ir toliau reaguosime į visus galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas. Mūsų pozicija aiški – tęsiame nuoseklų darbą su kitomis už sankcijų kontrolę atsakingomis institucijomis ir imamės visų būtinų veiksmų, kad būtų užkirstas kelias bet kokiems bandymams apeiti ribojimus.

Kiekvieną atvejį, dėl kurio klientai teikia pretenzijas, vertiname individualiai ir detaliai. Visų iki šiol išnagrinėtų pretenzijų rezultatas – pakartotinis įvertinimas, kad, jei vežimo procese dalyvaujančios įmonės ir (arba) kroviniai kelia nepriimtiną riziką ir gali atnešti finansinę naudą šalims agresorėms, „LTG Cargo“ tokių pervežimų nevykdo“, –„LTG Cargo“ vadovė Eglė Šimė.

Sulaukusi įmonių pretenzijų „LTG Cargo“ jas nuodugniai vertina. Šiuo metu bendrovė jau atsakė į pusę, t. y. 31, klientų pareiškimų. Visų su pretenzijomis susijusių prekių gabenimas buvo apribotas įvertinus jų neatitikimą bendrovės taikomiems sankcijų kontrolės principams ir vežimuose dalyvaujančių bendrovių keliamas rizikas.

Daugiausiai pretenzijų sulaukta dėl atšauktų krovinių vežimo iš Baltarusijos paraiškų. Dėl „LTG Cargo“ priimtų sprendimų negabenti rizikingų arba su sankcionuotais asmenimis susijusių krovinių iš Baltarusijos sulaukta 24 pretenzijų iš klientų. 14 pretenzijų sulaukta dėl atmestų krovinių gabenimo paraiškų iš Latvijos, dar 6 – iš Rusijos.

Didžioji dalis pretenzijų – 39 vnt. – pateiktos dėl atsisakymo gabenti krovinius, kurie turėjo būti įvežti į Lietuvą.

Pretenzijos teiktos dėl tokių sustiprintų sankcijų kontrolės principų neatitikusių krovinių vežimo kaip žemės ūkio produktai (10 pretenzijų), druska (9 pretenzijos), asbestas (3 pretenzijos), dujos (3 pretenzijos) ir pan.

LTG Grupės įmonės laikosi sankcijų įgyvendinimo ir kontrolės [http://politikos%2C/]politikos, kuri nustato vieningą LTG įmonių grupės sankcijų įgyvendinimo ir kontrolės modelį ir principus bei taiko juos santykiams su klientais. „LTG Cargo“, siekdama stiprinti sankcijų kontrolės procesus, prieš kurį laiką išplėtė iš klientų renkamos informacijos apimtis ir sugriežtino krovinių vežimo paraiškų teikimo taisykles.

Nuo kovo 1 d. visi „LTG Cargo" klientai, gabenantys krovinius plačiąja vėže, privalo apie juos pateikti papildomą išsamią informaciją ir dokumentus. Kilus bet kokiam įtarimui apie mėginimus apeiti sankcijas arba klientams atsisakius pateikti bet kuriuos iš prašomų papildomų dokumentų, bendrovė stabdo ir toliau stabdys tokių krovinių gabenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius