-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ethiopian Airlines“ neigia po orlaivio katastrofos suklastojusi skrydžio įrašus

Etiopijos oro linijų bendrovė „Ethiopian Airlines“ trečiadienį paneigė informatoriaus kaltinimus, kad bendrovė suklastojo kovo mėnesį sudužusio orlaivio „Boeing 737 MAX“ techninės priežiūros įrašus.
„Ethiopian Airlines“ lėktuvo „Boeing 737“ nuolaužos
„Ethiopian Airlines“ lėktuvo „Boeing 737“ nuolaužos / „Scanpix“/AP nuotr.

Per minėtą katastrofą žuvo visi 157 lėktuve buvę žmonės.

Po avarijos, kurios metu lėktuvas smigo į šalia Adis Abebos esantį lauką, visame pasaulyje buvo uždrausta eksploatuoti šio modelio orlaivius, gavus daugybę pranešimų apie automatizuotos valdymo sistemos, kuri nukreipė lėktuvo priekį žemyn, gedimus.

Manoma, kad dėl tos pačios sistemos klaidos pernai spalio mėnesį sudužo Indonezijos „Lion Air“ to paties modelio orlaivis, nusinešdamas 189 gyvybes.

Vis dėlto „Ethiopian Airline“ buvęs vyriausiasis inžinierius Yonas Yeshanewas, šiuo metu siekiantis prieglobsčio Jungtinėse Valstijose, naujienų agentūros „Associated Press“ (AP) paskelbtame straipsnyje pabrėžė abejotiną techninės priežiūros praktiką ir korupciją sparčiai augančioje oro linijų bendrovėje.

Pasak AP, Y.Yeshanewas pareiškė, kad po avarijos kažkoks asmuo oro transporto bendrovėje įėjo į techninės priežiūros įrašų sistemą. Jis teigė nežinąs, ar kas nors buvo pakeista, tačiau užsiminė apie bendrovės įrašų klastojimo bei nesaugių priežiūros ir remonto darbų istoriją.

„Ethiopian Airlines“ naujienų agentūrai AFP atsiųstame pranešime teigė, kad iškart po katastrofos „visi avariją patyrusio orlaivio spausdinti techninės priežiūros dokumentai“ buvo užantspauduoti, perkelti į saugią vietą ir perduoti tyrėjams.

„Visa atlikta techninės priežiūros veikla ir pilotų pastabos apie orlaivį, apie kurias buvo pranešta iki avarijos, yra užfiksuotos popieriniuose dokumentų variantuose. Spausdinti dokumentai egzemplioriai laikomi oficialiais orlaivių dokumentais. Teiginys, kad piloto ir technikų pastabos buvo pakeistos, yra visiškai melagingas“, – teigė oro linijų bendrovė.

Oro linijų bendrovė pavadino Y.Yeshanewą „nepatenkintu darbuotoju“, tuo tarpu pats buvęs oro bendrovės darbuotojas pabėgo iš šalies po to, kai buvo suimtas ir tardomas už tai, kad kalbėjosi su žurnalistais apie jį neraminančius dalykus po katastrofos.

„Ethiopian Airlines“ yra didžiausia oro vežėja Afrikoje ir sparčiai plečiasi, reguliariai papildydama savo ir taip gausų krypčių sąrašą naujais maršrutais.

Antradienio vakarą vienas „Ethiopian Airlines“ orlaivis buvo priverstas nutūpti Dakare avariniu būdu, kai užsidegė lėktuvo variklis. Nė vienas iš 90 keleivių ir įgulos narių nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius