Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geležinkelio atšaka Plungėje sujungė stotį su pramonės parku

Plungėje penktadienį atidaryta nauja geležinkelio atšaka sujungė miesto geležinkelio stotį su šiaurinėje jo dalyje esančiu pramonės rajonu.
Geležinkelis Kėdainiuose
Geležinkelis / muge.eu nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės „LTG Infra“ vyriausiasis kelių projektų vadovas Mindaugas Papakulis BNS pranešė, kad už 1,233 mln. eurų kapitaliai suremontuota beveik 1 km privažiuojamojo kelio nuo pagrindinės linijos Vilnius–Klaipėda iki Plungės pramonės parko.

„LTG Infra“ jau pasirašė sutartis su parke veikiančiomis įmonėmis „Litspringas“ ir „Baltic Non-Woven“ dėl kelio naudojimo. Juo galės naudotis ir kitos parko įmonės.

„Krovinių kelias iki paskirties vietos geležinkeliais sumažins jų perkrovimo poreikį Plungės geležinkelio stotyje, taip pat šių krovinių nereikės gabenti kelių transportu, todėl sumažės oro ir triukšmo tarša mieste“, – BNS sakė „LTG Infra“ atstovas.

M.Papakulio teigimu, atliekant kapitalinį remontą taip pat pakloti iešmai į atšakinius kelius, drenažo tinklai, sumontuoti šuliniai, pralaida.

Plungės industrinis parkas yra apie 4 km nuo magistralinio kelio A11, jungiančio Šiaulius ir Palangą.

Parke veikia žemės ūkio technika bei grūdų sandėliavimo įranga prekiaujanti „Dotnuva Baltic“, vinių padėklams gamintoja „Litnaglis“, spyruoklių blokų ir kitų elementų čiužiniams bei minkštiesiems baldams gamintoja „Litspringas“, maisto pramonės gamykla „Vičiūnai“, minkštų baldų gamintoja „Plungės baldai“, langų uždengimų sprendimų bendrovė „Regila“, „Žemaitijos grūdai“ ir daug kitų įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius